Har du frågor? Vi finns tillgängliga på|info@igoprofil.se

Hur man uppmuntrar sin anställda att äta en hälsosam lunch på jobbet

I en tidigare artikel berörde vi redan ämnet om hur viktigt det är att få dina anställda i form och att motivera dem att hålla sig friska och vältränade. Speciellt med COVID-19 som begränsar vår rörlighet har vår hälsa aldrig varit viktigare. Träning är viktigt, men hälsosam kost är mycket viktigt. Har du tänkt på att du som arbetsgivare kan hjälpa till med det också? I den här artikeln förklarar vi hur du kan uppmuntra din personal att äta en hälsosam lunch på jobbet.

Friska medarbetares betydelse

De flesta arbetsgivare är väl medvetna om medarbetares hälsa är viktig för goda arbetsprestationer. Friskare personal innebär också lägre sjukfrånvaro. Att förstå vikten av friska medarbetare är ett steg i rätt riktning, men det är ännu viktigare att faktiskt göra något med den kunskapen. Det är en investering som till slut kommer att ge utdelning på många olika sätt.

En varierad jobblunch

Variation är viktig, och det är särskilt sant när det kommer till en hälsosam kost. Det är därför du alltid bör hitta på sätt att lägga till variation i din lunch. En smörgås med en färsk sallad och ett kokt ägg, eller en skål yoghurt med frukt och granola är en utsökt kombination. Du kan också dela dina egna lunchrecept med dina kollegor och på så sätt uppmuntrar ni varandra att äta hälsosammare. Eller ta med dig vad som är kvar från kvällens middag till jobbet. Det blir inte bara en snabb och enkel lunch, det är också ett bra sätt att minska matsvinn.

Tips: det är en bra idé att ha ett kylskåp på jobbet för att lagra mat och en mikrovågsugn för att värma upp rester från föregående dag. Har ditt företag en matsal eller personalrestaurang? Du kanske vill granska menyn för att se om det finns sätt att göra hälsosamma måltider mer tilltalande. Eller ha en stor skål med färsk frukt på kontoret för att locka till ett hälsosamt mellanmål.

Ta med din egen lunch till jobbet

Att arbeta hemifrån betyder uppenbarligen att ditt kylskåp ligger bara några steg bort. Men hur gör du om du reser mycket, eller om du arbetar på plats är det lättare att ta en snabb och enkel lunch som en smörgås, snarare än en hälsosam sallad eller yoghurt. Nuförtiden finns det alla möjliga praktiska produkter som gör det mycket lättare att ta med sig en varierad och näringsrik lunch med sig till jobbet. Vad sägs om en Mepal lunchlåda, en idealisk, lufttät matbehållare för till exempel yoghurt med granola, eller soppa med krutonger. Eller ta med dig en läcker, färsk smoothie i en skakare. Varumärket Mepal har ett mycket brett utbud av produkter för att hålla din lunch fräsch. Och en kylväska kan också vara bra att ha för att hålla din lunch sval.

Tips: skicka ett trevligt paket med lunchprodukter till din personal, kombinerat med hälsosamma mattips eller recept. Eller ordna en matlagningsverkstad så att de också kan servera en god och hälsosam maträtt på kvällen.

Mer motion är också viktigt

Vi vet alla att förutom en hälsosam kost är det otroligt viktigt att få tillräckligt med motion. Och det är enkelt att kombinera träning med lunch. Du kan till exempel organisera en promenad under lunchpausen eller uppmuntra de som arbetar hemifrån att gå regelbundet. Organisera en tävling bland personalen: vem är den första som når ett visst avstånd i kilometer? Läs dessa och fler bra tips i artikeln Hur får du din personal att röra på sig”.

Ovanstående tips hjälper dig att förbereda och äta en hälsosammare lunch varje dag. Och som arbetsgivare kan du fundera på hur du kan inspirera dina anställda att njuta av en hälsosam lunch på jobbet. Alternativen är många!

By | 2021-06-29T10:46:46+01:00 29 juni 2021|