Har du frågor? Vi finns tillgängliga på|info@igoprofil.se

Aktiv på jobbet? Styr upp en sportchallenge!

Vi vet alla att det är viktigt att träna mycket. Du känner dig friskare, piggare och du är ännu mer produktiv om du tränar tillräckligt. Om dina anställda håller sig aktiva gynnas du som arbetsgivare också av detta. Ett tips för att uppmuntra fysisk aktivitet på jobbet är att organisera en sportchallenge. Men hur gör man det? I den här artikeln kan du läsa varför och hur du kan organisera en sådan sportutmaning!

Kontor vs. jobba hemifrån

De senaste åren har mycket förändrats i arbetslivet. Många företag tvingades låta sina anställda arbeta hemifrån till en följd av covid-19 pandemin. Som ett resultat av detta har många företag kommit att se fördelarna med att arbeta hemifrån och de väljer därför nu en kombination av att arbeta hemifrån och att arbeta på kontoret. Anställda som jobbar på kontor har ändå mindre rörelse på jobbet än andra yrken. Men att arbeta hemifrån gör det ännu mer utmanande att få tillräckligt med motion på en daglig basis. Detta är anledning nog att göra något åt ​​detta! 

 

Uppmuntra dina medarbetare att träna mer

Dina medarbetare ansvarar självklart för att få tillräckligt med motion. Men som arbetsgivare gynnas du också av vältränade och friska medarbetare. Du kan spela en roll för att uppmuntra till träning under en arbetsdag. Du kan självklart bestämma hur stor den rollen är. Men det går redan på ett väldigt enkelt sätt att motivera sina medarbetare. Här är några exempel som kan hjälpa till med detta:

  • erbjuda en arbetsmiljö som inbjuder dig att träna mer;
  • placera enheter, såsom en skrivare, längre från arbetsplatsen;
  • erbjuda möbler för att ersätta sittande med stående eller annan aktiv position;
  • placera ståbord i matsalen;
  • ha bordtennis, shuffleboard, dart och andra resurser tillgängliga i matsalen;
  • uppmuntra idrott på jobbet med till exempel ett privat gym.

Som du kan se finns det många tips som du kan använda. Du kan också motivera dina anställda att träna med hjälp av en sportig utmaning.

Styr upp en sportchallenge!

Grunden för varje sportchallenge är att skapa ett specifikt mål för medarbetarna. Överväg att uppnå:

  • ett specifikt antal steg;
  • cykla några kilometer;
  • flera timmars promenad
  • promenader under lunchrasten.

Som exempel kan du låta anställda cykla antalet kilometer till Paris. Den första personen som når antalet kilometer vinner en stadsresa till Paris! För att uppmuntra dem att träna på jobbet, placera ett antal motionscyklar på kontoret. Eller så går du på en ”30 dagars utmaning”. Vem får det högsta antalet steg på 30 dagar? Du kan ge dem stegräknare med företagets logotyp för att räkna antalet steg. På så sätt ger du omedelbart en del av internt varumärke. 

Motivera dina medarbetare till att delta 

Du har kommit på en stor utmaning, men du vill också att så många anställda som möjligt ska vara med och motionera mer på jobbet. Det börjar med intern kommunikation av utmaningen. Skicka runt ett mail, sätt upp affischer och gå själv förbi skrivborden för att fråga om folk vill anmäla sig. Du kan också motivera dem lite extra genom att ge en goodiebag med till exempel en vattenflaska med tryck, en handduk med logga och andra prylar som de kan ha användning av under utmaningen.

Tillräckligt med inspiration för att få dina anställda att röra på sig och få dem att träna på jobbet. Klara färdiga gå!

By | 2022-07-27T10:43:10+01:00 27 juli 2022|