Har du frågor? Vi finns tillgängliga på|info@igoprofil.se

Förbud mot engångsplast: börja använda fler återanvändbara produkter.

Nuförtiden har människor börjat bli mer medvetna om att använda mindre engångsplast och föredrar istället återanvändbara muggar, sugrör och flaskor. Vissa företag har gjort en plötslig fullständig byte medan andra har svarat på detta under en tid genom att tillhandahålla återanvändbara alternativ.

Till exempel använder arrangörer av festivaler och större evenemang till exempel återanvändbara koppar som finns tillgängliga. På IGO Profil kan vi trycka dem med din logga eller annat budskap. På så sätt syns ditt varumärke med konsumenten och din exponering ökar, samtidigt som det sänder ett positivt budskap om hållbarhet med fokus på vår planet.

Från och med oktober 2023 får företag inte längre sälja, leverera eller erbjuda vissa engångsprodukter av plast. Bland dessa finns behållare, bestick, tallrikar, ballongpinnar och skålar. Förbudet omfattar alla typer av engångsplast, även biologiskt nedbrytbar och återvunnen.

Förberedelse för engångsplastförbud

Förbudet mot engångsplast infördes för att minska plastavfallet (skräp) i EU:s medlemsländer.

Sedan den 3 juli 2021 har det funnits ett förbud mot försäljning av engångsplastprodukter såsom sugrör, bomullstussar, tallrikar, bestick och ballongpinnar, vilket innebär att de inte kan släppas ut på marknaderna i EU:s medlemsstater. Samma förbud gäller för koppar, drycker och matbehållare som helt eller delvis är gjorda av plast som vanligtvis är avsedda att användas en gång innan de slängs.

Alternativ till engångsplast

Förbudet mot plast har stor påverkan på många företag, men lyckligtvis finns det bra alternativ för att minska användningen av plast i vardagsaktiviteter.

Nedan listas några exempel:

  • Shoppingväskor i bomull
  • Sugrör i rostfritt stål
  • Återanvändbara vattenflaskor
  • Återanvändbara event koppar
  • Take away kaffemuggar
  • Lunchlådor
  • Pennor

Det finns många alternativ som har ett stort utbud av hållbara material och kvalitet att välja mellan.

Fördelarna med återanvändbara koppar

Återanvändbara koppar bidrar inte bara till att minska plastavfallsberget, utan de kan också bidra till din varumärkeskännedom, speciellt när du har dem tryckta med din logga.

Mottagarna går runt med en kopp och tar därför med sig ditt varumärke. Rörlig reklam! Kopparna är återanvändbara, så det är stor chans att de tar med dem oftare. Med hjälp av återanvändbara produkter visar du också att du bidrar till en bättre miljö, och deltar i hållbar marknadsföring. Läs fler tips för att skapa en hållbar kampanj i en tidigare artikel.

5 populära återanvändbara produkter

På IGO Profil har vi ett mycket brett utbud av återanvändbara produkter. Ett så pass brett utbud av valet kan bli svårt.

För att hjälpa dig på vägen har vi listat våra 5 mest populära återanvändbara produkterna:

ECO Straw Set 

Fyra återanvändbara sugrör i rostfritt stål. Ett miljövänligt, ansvarsfullt alternativ till sugrör i plast.

Correctbook Scratch A5

En anteckningsbok som fungerar som en whiteboard. Lätt att skriva och radera med den korrekta boken eller rengöringsduken.

Ocean Bottle 500 ml

Tillverkad av återvunnet rostfritt stål och återvunnen havsbaserad plast, 500 ml Ocean Bottle har vakuumisolering för att hålla drycker varma i upp till 8 timmar och kalla i upp till 18 timmar.

Reusable event cup 300ml

Återanvändbart PP eventglas med frostad yta. Perfekt för dig som håller i ett event, festival eller liknande.

Impact Aware™ shoppingkasse i återvunnen bomull

En bomullspåse som är lätt att ta med sig och har mycket plats att förvara saker i. Tillverkad av återvunnen bomull och har gott om plats för tryck med din logga.

 

Även om plastprodukter för engångsbruk är förbjudna finns det gott om bra återanvändbara alternativ med en logga på som också bidrar till din varumärkeskännedom. Två flugor i en smäll!

By | 2024-02-08T13:34:13+01:00 26 juli 2023|