Har du frågor? Vi finns tillgängliga på|info@igoprofil.se

Avskedsgåva inför pensionen: hitta din inspiration här

Under en medarbetares resa med ett företag markerar pensioneringen slutet på ett viktigt kapitel. Det är ett ögonblick fyllt av blandade känslor, där man firar år av hängivenhet samtidigt som man ivrigt ser fram emot morgondagens äventyr. Som arbetsgivare är det viktigt att vara extra uppmärksam på dessa ögonblick, men hur kan vi se till att denna övergång möts med den värme och uppskattning som den verkligen förtjänar? Låt oss dyka ner i konsten att välja den perfekta pensionspresenten – en present som uttrycker tacksamhet och beundran.

Kraften i en omtänksam gåva till pensionären

Precis som ett gott första intryck är ett meningsfullt avsked också viktigt. Det ger dig som arbetsgivare möjlighet att visa din djupaste uppskattning för pensionärens år av hårt arbete och hängivenhet till din organisation. Det är mer än bara en gåva, det är en symbol för vår respekt och beundran för deras resa. Det förmedlar också till övriga anställda att du värdesätter din personal, vilket i sin tur är en motivationsfaktor och bidrar till företagets positiva rykte som ett företag som värdesätter och respekterar sina anställda.

En personlig touch

Det finns företag som väljer att ge en ”standard” gåva till varje anställd som går i pension. Även om en generisk gåva kan räcka, finns det något alldeles speciellt med en personlig gåva. Föreställ dig leendet på deras läppar när de packar upp en present som är skräddarsydd specifikt för deras intressen och passioner. Oavsett om det är en specialgraverad produkt eller ett hjärtligt meddelande från teamet, lägger dessa personliga detaljer till ett extra lager av kärlek och omtänksamhet.

Skapar långvariga minnen

En bra pensionsgåva är en varaktig påminnelse om den tid din medarbetare har spenderat på företaget. Föreställ dig ett vackert kurerat fotoalbum, fyllt med bilder av delade ögonblick och hjärtliga meddelanden från kollegor. Ett album som de kan plocka upp regelbundet under de kommande åren för att se tillbaka på sin tid med ditt företag. Kanske medan du njuter av ett gott glas vin. Lägg till en vinkyl eller en vinöppnare med ditt företags logga för att njuta av den välförtjänta pensionen. Om pensionären har planer på att resa under pensionen, överväg att ge praktiska resetillbehör, såsom en personlig bagagetagg eller researrangör, för att ha med på deras äventyr.

Ge gåvan av en upplevelse: bortom materiella gåvor

Ibland är den största gåvan vi kan ge en upplevelse – en chans att skapa nya minnen och ge sig ut på nya äventyr. Oavsett om det är en spadag för att varva ner, en gourmetmiddag, en voucher till en brunch eller djurparken, erbjuder dessa upplevelser avkopplande tid och en paus från vardagen. Och varför inte komplettera dessa äventyr med personliga godsaker, som en hamam handduk eller ett doftljus, för att förhöja upplevelsen?

En ny hobby eller passion

Pensionering är inte bara ett slut; det är en ny början – en chans att utöva passioner som länge försummats eller hitta nya hobbyer. Så varför inte ge dem en present som tänder deras gnista? Oavsett om det är ett pussel eller ett spel för att utmana deras sinne, ett matlagnings set för att släppa lös sin kulinariska kreativitet, eller ett trädgårdsarbete för att odla grönsaker, är möjligheterna oändliga. Genom att se loggan när de använder produkterna kommer de anställda att tänka tillbaka på ditt företag.

Med natur och hälsa i åtanke är ett ”grönt” paket en trevlig idé med till exempel en fågelholk och blomfrö, eller ett aktivitetsarmband för att motivera några extra steg utomhus.

Firar varje milstolpe

Även om pensionering kan vara den stora finalen, låt oss inte glömma att fira varje steg på resan. Från arbetsjubileum till vardagliga prestationer, varje ögonblick är värd erkännande och uppskattning. Utforska vår samling bloggar för inspiration om att fira dessa milstolpar och göra varje tillfälle speciellt:

Behöver du hjälp med att välja den bästa pensionspresenten?

Med IGO Profils breda sortiment kan du alltid hitta en passande pensionspresent. En personlig present som passar bra till din anställd. IGO Profil-teamet hjälper dig gärna att hitta rätt matchning. Upptäck sortimentet och kontakta oss för råd om den perfekta presenten.

By | 2024-03-28T11:35:38+01:00 28 mars 2024|