Har du frågor? Vi finns tillgängliga på|info@igoprofil.se

Black Friday 2023: tips för din marknadsföring!

Den 24 november 2023 kommer många onlinebutiker och butiker återigen att avslöja sina bästa erbjudanden för Black Friday. Som företag är det viktigt att inte släpa efter under denna extravaganta shoppingdag. Hur kan du särskilja dig själv bland alla erbjudanden och maximera din marknadsföring den här dagen? I den här artikeln erbjuder vi värdefulla Black Friday-tips som hjälper dig att uppnå just det. Och naturligtvis på IGO rustar vi oss för en exceptionell Black Friday-kampanj i år. Fortsätt läsa för att upptäcka fler detaljer.

Börja förbereda i god tid

Även om fredagen den 24 november kan verka långt bort, är det bra att börja förbereda sig för Black Friday-kampanjen 2023 i god tid. Fundera på vilka erbjudanden du vill förknippa med Black Friday i år. Folk räknar med riktigt bra erbjudanden, så se till att du inte gör din målgrupp besviken heller. Ju mer innovativa och lockande dina kampanjer är, desto mer framgångsrika kommer de sannolikt att bli. Gör dessutom ett kampanjschema för dessa erbjudanden.

Låt dig inspireras av andra Black Friday-kampanjer

Som ett exempel, ta en titt på Black Friday-kampanjer från andra företag och få inspiration från dem för din egen Black Friday-kampanj 2023. Reflektera över sätt att skilja dig från de typiska Black Friday-kampanjerna. Till exempel använder vissa företag Black Friday inte bara som en möjlighet att öka sina egna intäkter utan också för att bidra till välgörande ändamål genom att allokera en del av deras intäkter till välgörenhet. Denna vinkel kan inte bara särskilja din kampanj utan också ha en positiv inverkan bortom e-handel.

Skicka ett Black Friday-nyhetsbrev

Ett nyhetsbrev visar sig vara ett mycket effektivt verktyg för att marknadsföra Black Friday-erbjudanden. En strategi är att öka folks nyfikenhet genom att antyda förväntan på spännande Black Friday-erbjudanden. Du kan schemalägga nyhetsbrev som ska skickas ungefär en vecka före Black Friday, sedan en dag innan och slutligen på morgonen på själva dagen. Detta tillvägagångssätt säkerställer att din publik förblir välinformerad och sannolikt inte kommer att förbise möjligheten att ta del av de speciella Black Friday-erbjudandena.

Gör det till en Black Weekend

Trenden är också att förlänga Black Friday under hela helgen, från fredag till söndag, vilket effektivt skapar en ”Black Weekend”. Detta tillvägagångssätt erbjuder flera fördelar, vilket säkerställer att dina kunder har gott om tid att surfa och göra inköp. Eftersom alla inte kan handla på fredagar på grund av olika åtaganden eller begränsningar, möjliggör en Black Friday-helg en mer inkluderande shoppingupplevelse, tillgodose en bredare publik och potentiellt öka försäljningen under en längre period.

Gå för Green Friday

Det finns olika sätt ditt företag kan påverka miljön positivt. Ett sådant initiativ är konceptet ”Green Friday”, utformat för att betona klimathänsyn mitt i Black Friday. Som företag kan du också välja att erbjuda rabatter på dina hållbara och miljövänliga produkter under Black Friday, och effektivt skapa din egen ”Green Friday”-kampanj. Läs fler tips i artikeln om idéer och praktiska steg mot att bygga ett hållbart företag och insikterna för att lansera en hållbar kampanj. Se även det omfattande utbudet av hållbara produkter från IGO Promo.

Öka din Black Friday-kampanj

Fundera noga på vilka Black Friday-kampanjer du kommer att skapa 2023 för att skapa exponering för dina Black Friday-erbjudanden. Överväg olika strategier som Black Friday-annonser online via plattformar som Google AdWords och Google Display. Boosta dessutom dina erbjudanden via sociala medieplattformar som Facebook eller Instagram för att förstärka räckvidden för dina erbjudanden. Utforska möjligheterna att rikta in sig på besökare som har visat intresse men inte har köpt ännu. Den här strategin fungerar som en påminnelse för dem och kan eventuellt omvandla deras intresse till en försäljning. Genom att noggrant planera och genomföra dessa kampanjer kan du få ut det mesta av Black Friday och engagera en bredare publik.

Skapa en speciell åtgärdssida

Se till att du har en dedikerad kampanjsida i god tid som visar upp alla dina Black Friday 2023-erbjudanden. Genom att göra detta i förväg tillåter du Google att indexera och inkludera den här sidan i sina sökresultat, vilket förbättrar dess synlighet för potentiella kunder. Om dina erbjudanden ännu inte är slutförda kan du överväga att placera en teaser på sidan för att ge besökarna en tjuvtitt på vad de kan förvänta sig på Black Friday. Den här teasern kan skapa förväntan och intresse, vilket säkerställer att besökarna kommer tillbaka när de fullständiga erbjudandena avslöjas.

Ge en Black Friday-present med varje beställning

Black Friday är naturligtvis känt för sina rabattkampanjer men det finns utrymme för kreativitet utöver rabatt; överväg att införliva en kampanj tillsammans med rabatter där du erbjuder en gratis present med varje beställning. Detta kan avsevärt stimulera din målgrupp att göra ett köp. Föreställ dig att du kan erbjuda attraktiva föremål som powerbanks av märket eller gratis tryckta bomullspåsar; dessa omtänksamma presenter kan göra din Black Friday-kampanj ännu mer lockande och minnesvärd, och skiljer ditt företag från konkurrenterna.

Gå med i Cyber Monday

När Black Friday är över, tryck inte på bromsen ännu – det är dags att flytta fokus till Cyber Monday! Cyber Monday infaller på måndagen omedelbart efter Black Friday, som i år infaller den 27 november. Ursprungligen tänkt som en motsvarighet till Black Friday, föddes Cyber Monday som ett sätt för onlineåterförsäljare att delta i shopping galenskapen. Men på senare tid har det utvecklats till en förlängning av Black Friday.

Använd tipsen som nämns ovan för att säkerställa att Black Friday 2023 blir en framgång för ditt företag.

Om du behöver ytterligare hjälp med att marknadsföra ditt varumärke genom reklamprodukter, tveka inte att kontakta vårt engagerade team här på IGO Promo. Vi är angelägna om att hjälpa dig att välja de perfekta reklamprodukterna för att förbättra ditt varumärkes synlighet ytterligare!

By | 2024-02-08T13:38:20+01:00 14 september 2023|