Har du frågor? Vi finns tillgängliga på|info@igoprofil.se

Topp 10 giveaways för din nästa mässa

Att vara närvarande på en mässa kan vara ett mycket bra sätt att öka synligheten och varumärkesmedvetenheten hos ditt företag. Men när du är där vill du också få ut det mesta av det. Vi har tidigare skrivit en artikel med tips för att dekorera din mässmonter och bra produkter att ha i en goodiebag. I denna artikeln diskuterar vi vilka produkter som kan vara bra giveaways. Vad är syftet med dessa giveaways och vilka har störst inverkan?

Fördelarna med giveaways på en mässa

När vi pratar om reklammaterial för en mässa bör giveaways inte saknas. Presenter och giveaways är inte bara en trevlig gest, de har även många fördelar för dig som företag. Se fördelarna nedan:

Öka varumärkeskännedomen: När du har produkter tryckta med din logga ökar du exponeringen av ditt varumärke. Mottagaren kommer att börja känna igen ditt varumärke när de använder produkten gång på gång.

Lead-generering: Länka en registrering eller annan form av interaktion, ett bra sätt att samla in leads från de som kan vara intresserade av dina produkter eller tjänster.

Väck uppmärksamhet: När besökare på mässan ser dig dela ut giveaways kommer det att dra till sig uppmärksamhet i din monter. Det här är ett bra sätt att starta en konversation med dem och bygga upp en relation med potentiella kunder.

Differentiering: Skilj dig från konkurrenterna genom att dela ut originalprodukter på mässan. Se till att besökarna kommer ihåg dig!

Att välja rätt giveaways

Hur väljer du rätt giveaways för ditt företag? Vilka produkter använder du för att säkerställa störst effekt på mässan?

  • Vem är din målgrupp?: Vilken typ av produkter tilltalar dem? Vilka produkter gillar och använder de?
  • Tänk på användbarhet: Välj produkter som är användbara i vardagen och av god kvalitet, så att produkterna kan användas under lång tid.
  • Länka produkten till ditt företag: Se om det är möjligt att ge ut en giveaway som speglar ditt varumärke eller sortiment. Det behöver inte vara bokstavligt, det kan också vara en metafor eller en symbol.
  • Få giveaways tryckta: Idag kan du få nästan vilken produkt som helst tryckt med din logga och/eller ett budskap. Genom att göra det ökar du varumärkesmedvetenheten.
  • Gör en goodiebag: Du behöver inte begränsa dig till att bara ge en giveaway. Skapa en goodiebag med flera föremål och en broschyr om dina produkter eller tjänster. Det här är ett bra sätt att glädja dina kunder och få dem att minnas dig.
  • Matcha miljön på mässan: Fundera över omständigheterna kring mässan och vad som skulle passa bra när det gäller giveaways. På så sätt kommer du att engagera dig bättre med potentiella kunder och skapa ett positivt intryck.

Topp 10 giveaways

För att hjälpa dig välja bra giveaways till nästa mässa har vi listat våra topp 10 produkter:

Recycled Cotton Shopper: en hållbar väska gjord av återvunnen bomull.

Återvunnen PET-lina med säkerhetsstängning: ett slitstarkt band för nycklar eller märken.

Ebony Matt penna: en mycket fin penna som ligger bra i handen, tillverkad av aluminium.

Nyckelring i läder: en nyckelring i läder med vacker gravyr.

Pocket Notebook A5: en lyxig anteckningsbok i A5-format.

Logoblock: läckra chokladblock med din logga tryckt.

Rektangulär pepparmyntshink: uppfriskande pepparmint tabletter i en iögonfallande logotyphink.

Topflask RCS 500ml dricksflaska: en enkelväggig vattenflaska tillverkad av återvunnet rostfritt stål.

Justin RPC solglasögon: solglasögon i den populära Wayfarer-modellen, gjorda av 100 % återvunnet polykarbonat (RPC).

Mellanstor papperspåse: medelstor papperspåse i klara färger med flätat snöre i vitt och svart.

Tillräckligt med inspiration för att titta på roliga giveaways för din nästa mässa. Och behöver du hjälp med det? Då hjälper IGO Profil-teamet dig gärna att hitta rätt matchning.

By | 2024-03-12T10:22:51+01:00 12 mars 2024|