Har du frågor? Vi finns tillgängliga på|info@igoprofil.se

Har du koll på vårt hållbara utbud?

Människans påverkan på jorden blir större och större, vilket gör hållbarhet viktigare för varje dag. Både produkter och beteenden förändras mycket på grund av detta: elbilar, återvinning av material, sänkta CO₂-utsläpp och så vidare.

På IGO arbetar vi också hårt för att ta gröna steg inom organisationen. Bland annat väljer vi noggrant leverantörer av våra produkter och det blir allt mer fokus på just hållbarhet.

Clipper Interall är en av dessa aktörer inom området import, tryck och leverans av reklamprodukter med en fullt hållbar kollektion. Vi är stolta över att kunna presentera en stor del av dessa hållbara produkter på vår hemsida.

Reducera, återanvänd och återvinn

Clipper Interall arbetar kontinuerligt med hållbarhet, minskat avfall, återanvändning och återvinning av material. År 2022 var Clipper Interall till och med det första företaget inom reklambranschen för affärsgåvor som samarbetade med GSES. GSES är en hållbarhetsplattform som använder globalt erkända standarder för att mäta hållbarhetsprestanda inom ett företag. Detta, i kombination med ett lämpligt pris-kvalitetsförhållande, säkerställer att vi på IGO har inkluderat en stor del av dessa produkter i vår kollektion.

Specialsamlingar

Till exempel hittar du en väldigt speciell kollektion på vår hemsida som är gjord av kaffesump. Vi dricker mycket kaffe över hela världen, men vad händer med all den kaffesumpen som finns kvar? Enkelt! Förvandla den till en tvål, anteckningsbok eller blomkruka. Dessa produkter är (delvis) gjorda av kaffesump och produkterna luktar även kaffe. Hur speciellt är inte det?

Eller specialkollektionen av Circular&Co, som gör koppar av koppar. De designar återanvändbara koppar som totalt sparar cirka 17 miljarder engångsmuggar. Dubbelt värt det!

Återanvänd eller återvinn, vad är skillnaden?

Återvinna eller återanvända: alla dessa miljövänliga termer är bra, men vad betyder de egentligen?

Med upcycling säger namnet allt, en produkt eller ett material återanvänds helt, varvid kvaliteten bibehålls eller till och med förbättras. En oanvändbar produkt bearbetas därför till en ny produkt som har mer värde än tidigare. Tänk till exempel på en tom vinflaska som kan omvandlas till ett unikt dricksglas.

Motsvarigheten till detta är downcycling. I denna form omvandlar de produkter/material till mindre värdefulla produkter eftersom kvaliteten delvis går förlorad. Plast är bland annat känsligare för detta. De två termer som ibland blandas ihop är återvinning och återanvändning. Men det finns verkligen en skillnad: med återvinning omvandlas använda material/produkter till en annan typ av produkt eller material. Som med anteckningsböcker gjorda av gamla mjölkkartonger. Vid återanvändning används en produkt eller ett material igen i samma form, utan att något förändras. Begagnade kläder är ett bra exempel på detta.

Visste du att…….

….. Clipper Interall genomgick en rebranding process förra månaden?

….. de tillhör Plato Group precis som IGO Profil?

….. vi planterar träd på IGO Profil för varje beställning du gör?

….. papper återvinns i genomsnitt 7 gånger?

Kommer du också att ta gröna steg?

En väska av återvunnen filt, ett fodral för laptops av äppelläder, smarta prylar av bambu eller en vattenflaska av sockerrörsavfall. Det är svårt att föreställa sig alla olika varianter en produkt kan återvinnas eller återanvänds till.

Och du kan få alla dessa föremål tryckta med din egen logotyp. För hur underbart är det inte att följa med i detta cirkulära flöde som företag och att beställa en reklamprodukt som du vet bakgrunden till? Se våra populäraste hållbara presenter nedan!

Vill du veta vad du mer kan göra som företag inom hållbarhetsområdet? Läs då artikeln ’Steg för steg mot ett hållbart företag’.

1. Coffee Notebook A5 anteckningsbok

Den här anteckningsboken har ett omslag av kaffesump. Hur speciellt är inte det? Innehållet består av 100% återvunnet papper.

2. Oxious Hammam Handdukar

En multifunktionell handduk gjord av 50 % certifierad bomull och 50 % återvunnet industriellt textilavfall. Perfekt som handduk eller halsduk.

3. Coffee Pen Italia

En kulspetspenna gjord av 30% kaffesump, hur unikt är det! Kafferester smälte ihop med återvunnen plast, som så småningom bildar en kaffedoftande penna.

4. Circular&Co Recycled Coffee Cup 340 ml kaffekopp

Dessa återanvändbara kaffekoppar är gjorda av återvunna engångskaffekoppar av papper. Koppen är isolerande och 100% läckagesäker. Perfekt att ta med sig.

Nyfiken på alla hållbara presenter inom vårt sortiment? Ta en titt på vår hemsida eller kontakta vår försäljningsavdelning för mer information om det hållbara sortimentet.

By | 2023-04-14T12:56:06+01:00 14 april 2023|