Det är alltid lika trevligt att ge sina medarbetare reklamkläder med sitt företags identitet, men några gånger kan det vara frågor och funderinger omkring hur man bäst tvättar dessa kläder. För att hålla dina plagg fräscha och bevara färgerna är det viktigt att behandla dessa på ett riktigt sätt. Det är ingen som önskar att deras kläder med tryck tappar färg efter ett par tvättar!

För att säkerställa så att dina reklamkläder fortsätter se ut som nya, rekommenderar IGO-POST att man följer nedanstående instruktioner:

Nytt kulört klädesplagg med tryck kan innehålla överblivna färgrester. Det är därför bäst att du tvättar dessa var för sig, för hand, med lite diskvatten och skonsamt tvättmedel. Efter ett par tvättar kan du börja köra med normal maskintvätt för kulört klädesplagg.

–    Undvik att tvätta kläder med tryck över 40°C.
–    Vänd ut och in på kläderna innan du tvättar dom.
–    Undvik använding av tvättmaskin och torktumlare på nylonkläder. Använd en fuktig svamp på fläckarna. Färgerna bevaras bättre efter en lätt handtvätt.
–    Välj ett flytande tvättmedel, då det är mindre aggressivt än pulver.
–    Dra igen alla dragkedjor innan du tvättar det i tvättmaskinen.
–    Använd aldrig blekmedel.
–    Använd inte strykjärn på själva trycket. Vänd istället ut och in på plagget och använd strykjärnet på insidan, på den lägsta värmen. Alternativt kan du placera en trasa över trycket och därmed undgå direkt kontakt till trycket.
–    Om du hänger kläderna vid torkning direkt efter tvätt blir plaggen mindre skrynkliga, vilket i sin tur leder till mindre slitage av trycket.