Har du frågor? Vi finns tillgängliga på|info@igoprofil.se

Känner du redan till dessa life hacks för kontoret?

Vi tillbringar mycket tid på arbetsplatsen, hemma eller på kontoret. Det finns många tips på hur man kan arbeta effektivt. Till exempel genom att ta en promenad i friska luften varje gång man har paus. Genom att låta ögonen vila tillräckligt så att man inte stirrar för länge på datorskärmen. Eller genom att börja tidigt på morgonen. Då är man nämligen som mest produktiv. Vi på IGO följer dessa tips så gott vi kan. Och vi har faktiskt ännu fler tips som vi gärna vill dela med oss av. Vi har tidigare förklarat hur du steg för steg kan omvandla ditt kontor så att det blir miljövänligare. I den här artikeln ger vi dig de bästa kontor hacks som förenklar livet på ditt (hemma)kontor.

Ett välstädat hem leder till ett välstädat sinne

Med en bra början är halva jobbet gjort. Det är ett uttryck som stämmer väl. En välstädad arbetsplats leder garanterat till mer produktivt arbete. För att ge dig lugn och sinnesro på arbetsplatsen rekommenderar vi att du använder en desk organizer. Här kan du till exempel lägga dina nycklar, öronproppar och penna. Iögonenfallande, snygg och praktisk. Den har till och med en trådlös laddare för din mobiltelefon! Vill du ha så få prylar som möjligt i ditt synfält? Välj då bara en trådlös laddare till din mobiltelefon. På så sätt ligger den inte i vägen och ”skräpar” på ditt skrivbord.

En lugn inredning på kontoret är viktigt för arbetet. Det gäller inte bara skrivbordet, utan även för dina dokument på datorn. Se till att de dokumenteras på ett överskådligt sätt så att du snabbt kan hitta det du letar efter. Visste du att det finns något som kallas digital hoarding? Alla digitala filer, även de som inte behövs längre, lagras på en oklar plats på din dator. Organisera digitaliseringen på ett effektivt sätt! Då blir du snabbare klar.

Tips: har du svårt att skapa översikt? Se till att allt du kategoriserar allt så att det får en fast plats. Använd Marie Kondos tips för att komma igång.

En multifunktionell gadget

Vi älskar multifunktionella produkter. Speciellt när dessa produkter förenklar inredningen av din arbetsplats eller hemmakontor . Vad sägs till exempel om en trådlös uppladdningsmusmatta? Denna hållbara musmatta är tillverkad av det miljövänliga materialet kork. Med den kan du enkelt navigera med musen och dessutom ladda din mobiltelefon. Du kan också välja en UV-C-steriliseringslåda med trådlös 5W-laddare. Denna låda eliminerar 99,9 % av alla bakterier på 5 minuter. Du kan använda den för att rengöra t.ex. din telefon, smycken, nycklar, munskydd och solglasögon. Och visste du att dessa mångsidiga prylar också kan öka synligheten för ditt varumärke och förstärka den (interna) märkesmedvetenheten? Du kan nämligen tryckta din logotyp på dem! Vi diskuterar gärna med dig vilka produkter som passar ditt företag bäst. Produkter som förenklar livet är, enligt oss, life hacks som du inte får gå miste om!

Gör mer på kortare tid

Föreställ dig att du varje dag gör mer på kortare tid! Tyvärr funkar det inte varje dag. Med det finns gott om hacks för att åtminstone spara lite tid varje vecka. Vi ägnar ofta en stor del av vår arbetstid åt möten. Alla känner väl igen sig i påståendet ”Det här mötet hade fått plats i ett litet e-postmeddelande”. Vi rekommenderar därför att bara planera in möten som verkligen är nödvändiga. Det låter självklart, men kolla med dig själv om du verkligen inte planerar in möten för mötets skull. Ställ upp en dagordning i förväg med tydliga punkter. Se till att en person leder mötet och att hen också håller koll på tiden. Visste du att ett möte där alla står upp i genomsnitt är kortare? Det påstås till och med att ett stående möte avslutas 34 % snabbare.

Tips: har du kollegor som fortsätter sammanträda i atriet efter mötet? Använd då brusreducerande hörlurar för att isolera dig så att du kan fokusera på arbetet.

Skydda din integritet med ett webbkameraskydd

Det kan hända att du av misstag öppnar en fil som laddar ner programvara till din dator. Från och med det ögonblicket kan hackare titta genom kameran på din bärbara dator. Tänk om det hände dig eller en av dina anställda? En hackare skulle kunna få tillgång till förtrolig företagsinformation. Med ett webbkameraskydd ser du till att hackare inte kan använda kameran på din eller dina medarbetares datorer för att hämta information. När kameran behövs, till exempel för ett zoommöte, kan du skjuta bort skyddet till webbkameran en stund. På så sätt skyddas utrustningen ännu bättre. Om du delar ut ett webbkameraskydd som reklampresent på ett evenemang kommer det säkert att användas. Dessutom finns från och med nu din logga eller företagsnamn alltid på ögonhöjd!

Hur man egentligen ska använda post-it-lappar

Hur skulle vi klara oss utan dem? De används under produktiva sammanträden, ett kreativt brainstorm-möte eller när man spontant kommer på goda idéer. Kuben med de gula självhäftande notislapparna, även kallade ”sticky notes”, är oumbärliga på alla kontor. Men visste du att dessa post-it-lappar alltid har använts på fel sätt?

Du har säkert märkt att notislapparna rullar ihop sig eller till och med ramlar ned från tavlan där du fäst dem. Det beror på att man ofta drar loss lapparna fel från kuben. Drar du alltid av dem från det nedre högra hörnet och upp mot vänster? Då drar du av den självhäftande remsan på en gång och då fäster den inte lika bra. Man ska istället dra lappen från blocket från det vänstra övre hörnet till det övre högra hörnet. På så sätt kommer post-it-lapparna inte att rulla ihop sig och fäster bättre.

Tips: fundera över vad man kan göra mer med post-it-lappar. Utmana dina kollegor och organisera en post-it art-tävling. Håll eleverna fokuserade genom att låta dem skriva svar på en post-it-lapp. Eller använd dem som namnlapp på en företagsbjudning.

Som du ser finns det många praktiska life hacks som du kanske inte tänkte på tidigare. Dela med digav tipsen till dina medarbetare så att de också kan dra nytta av dem! Nyfiken på hur IGO Profil kan hjälpa dig ännu mer att förbättra (hemma)kontoret för dina medarbetare?

By | 2021-09-22T10:36:02+01:00 22 september 2021|