Har du frågor? Vi finns tillgängliga på|info@igoprofil.se

Att organisera en företagsutflykt: så här gör du på bästa sätt

Även om talesättet ”work hard, play hard” fortfarande har betydelse, är det lika viktigt att prioritera avkoppling och balans mellan arbete och privatliv. Ett effektivt sätt att uppnå detta är att organisera en företagsutflykt, vilket kan ha många fördelar för organisationen. I den här artikeln kommer vi att utforska fördelarna med en sådan retreat eller evenemang och ge insikter om hur man organiserar ett framgångsrikt evenemang med positiva resultat.

Fördelarna med en företagsutflykt

Att anordna en företagsutflykt har många fördelar. Inte bara för organisationen utan också för de anställda. Här är de viktigaste fördelarna:

 • Teambuilding: anställda lär känna varandra på ett informellt och avslappnat sätt. Detta förbättrar relationerna och atmosfären på arbetsplatsen.
 • Motivation: det ökar medarbetarnas engagemang och motiverar dem att komma tillbaka till jobbet fulla av ny energi. Läs fler smarta tips i artikeln om att motivera medarbetare.
 • Uppskattning: En företagsutflykt fungerar som en meningsfull gest för att visa uppskattning för anställdas engagemang och hårda arbete.
 • Kreativitet: Exponering för nya upplevelser och miljöer under evenemang kan stimulera kreativitet bland anställda, uppmuntra nya perspektiv och innovativt tänkande.
 • Minska stressen: Att ta ett steg bort från kontorsmiljön gör det möjligt för anställda att varva ner och koppla av från det dagliga arbetstrycket, vilket främjar en hälsosammare balans mellan arbete och privatliv.

Stegen för att organisera en företagsutflykt

Många goda skäl att anordna ett teamevent, men hur går man tillväga på rätt sätt? För att säkerställa att du får det rätt är det viktigt att gå igenom följande steg:

 1. Bestäm syftet: Identifiera tydligt huvudmålet med evenemanget – oavsett om det är teambuilding, belöning av anställda, fira milstolpar eller främja kamratskap. Se till att syftet resonerar med anställda för att öka engagemanget.
 2. Upprätta budget: Bestäm den tillgängliga budgeten för evenemanget, med hänsyn till ekonomiska överväganden och förväntade kostnader. Anpassa evenemangsplaneringen med den tilldelade budgeten för att säkerställa genomförbarhet.
 3. Välj datum och skicka inbjudningar: Välj ett lämpligt datum och tid för evenemanget och kommunicera det direkt till anställda med hjälp av ”save the date”-inbjudningar. Uppmuntra deltagarna att reservera datumet i sina kalendrar.
 4. Planera aktiviteter: Kurera aktiviteter som är i linje med evenemangets syfte och tillgodoser deltagarnas intressen och preferenser. Välj engagerande och inkluderande aktiviteter för att främja teambindning och avkoppling.
 5. Välj en plats/plats: Välj en plats som kompletterar evenemangets mål och logistiska behov. Tänk på faktorer som utrymmeskrav, bekvämligheter och tillgänglighet för de valda aktiviteterna.
 6. Ha en tydlig agenda: Utveckla en omfattande agenda som beskriver evenemangsschemat, inklusive tider, aktiviteter, platser inom lokalen och alla nödvändiga förnödenheter. Behåll eventuellt ett överraskningsmoment för att öka förväntan bland deltagarna.
 7. Ordna transport: Om transport behövs till och från evenemangsplatsen, vidta nödvändiga arrangemang för att säkerställa en smidig och bekväm upplevelse för deltagarna.
 8. Skaffa tillbehör: Skaffa allt väsentligt material och tillbehör som behövs för evenemanget, såsom utrustning för aktiviteter eller reklamartiklar som T-shirts eller goodiebags med er företagslogga.
 9. Utvärdering efter evenemanget: Efter evenemanget, samla feedback från deltagarna för att bedöma den övergripande upplevelsen. Identifiera framgångsrika aspekter och förbättringsområden för att informera framtida evenemangsplanering och öka effektiviteten.

Olika typer av aktiviteter

När du planerar en företagsutflykt är det viktigt att välja rätt aktiviteter för att skapa en minnesvärd upplevelse. Här är en lista med olika aktiviteter för att inspirera dig:

 • Sportaktiviteter: Ge ditt team energi med sporter som bowling, kanotpaddling, paintball, golf eller en vänlig sportturnering. Fysiska aktiviteter är bra för att knyta ihop teamet och få alla att röra på sig.
 • Teambuilding utmaningar: Främja lagarbete och problemlösningsförmåga med aktiviteter som pussellösning, dragkamp eller en spännande hinderbana.
 • Kreativa workshops: Släpp loss kreativiteten genom konstverkstäder som målning, keramik tillverkning eller kulinariska klasser. Dessa aktiviteter uppmuntrar innovation och samarbete.
 • Kulturella utflykter: Utforska lokal kultur tillsammans genom att besöka museer, gå på teaterföreställningar, njuta av konserter eller ta en guidad rundtur i en stads landmärken.
 • Pub-quiz: Organisera ett roligt pub-quiz med skräddarsydda frågor om företaget och dess anställda. Det är ett bra sätt att främja kamratskap och vänlig konkurrens.
 • Avslappnad sammankomst: Arrangera en avslappnad träff över drinkar för att skåla för lagarbete och framgång i en avslappnad miljö.
 • Samhällstjänst: Ge tillbaka till samhället genom att delta i aktiviteter som att städa upp offentliga utrymmen eller volontärarbete på äldreboenden. Det är ett meningsfullt sätt att knyta an samtidigt som det gör en positiv inverkan.

Kombinera gärna dessa aktiviteter för att skapa en väl avrundad utflykt som tillgodoser olika intressen inom ditt team. Fundera på om du ska organisera aktiviteterna internt eller lägga ut dem baserat på din budget och dina preferenser.

Gör utflykten speciell och minnesvärd

För att säkerställa att din företagsutflykt verkligen blir speciell och oförglömlig, överväg kraften i små detaljer och härliga överraskningar. Förvandla lokalen med ditt företags färger och märkesinredning, med element som ballonger, tryckta dricksglas eller choklad med tema. Förbättra upplevelsen med unika giveaways skräddarsydda för utflykten eller överväg att arrangera en speciell föreställning för att underhålla och engagera deltagarna. Dessa genomtänkta inslag skapar inte bara bestående minnen utan bidrar också till att stärka ditt företags identitet och värderingar.

Fånga essensen av dagen genom att anlita en fotograf eller videograf för att dokumentera händelsen, och bevara omhuldade ögonblick för alla att återbesöka och njuta av.

Om du letar efter personliga produkter med tryck för att komplettera din utflykt finns vi här för att erbjuda inspiration och hjälpa dig att välja de perfekta produkterna som passar ditt evenemangs tema och mål.

By | 2024-05-06T07:17:31+01:00 6 maj 2024|