Har du frågor? Vi finns tillgängliga på|info@igoprofil.se

Sommartips för din offline-marknadsföring

Sommaren är här och det är dags att njuta av alla de utomhusaktiviteter som vi har sett fram emot hela året! Det är också dags att värma upp din marknadsföring och få kontakt med dina kunder.

På IGO Profil tror vi att rätt strategi kan göra upplevelser ännu bättre för att marknadsföra ditt varumärke på ett vänligt och praktiskt sätt. I denna artikel kommer vi att utforska fyra huvudaspekter på hur man kan utnyttja den soliga säsongen för att öka ditt varumärkes synlighet och engagemang.

Säsongsbaserade kampanjer

Genom att anpassa dina marknadsföringsaktiviteter till sommarsäsongen kan du förbättra kundupplevelsen och öka varumärkets synlighet.

För en framgångsrik kampanj kan du överväga att skapa tävlingar i sociala medier med fokus på sommaraktiviteter eller specialevenemang som fotbollsmästerskap och/eller OS, och uppmuntra följarna att dela med sig av sina äventyr. Marknadsför med hjälp av din hashtag för att få chansen att vinna priser, skapa användargenererat innehåll och varumärkesinteraktion. Samarbeta med andra företag eller influencers för att tillsammans skapa produkter eller upplevelser med sommartema.

Du kan också utnyttja möjligheter till utomhusreklam som skyltar, bussomslag eller kritmålning på trottoarer i högtrafikerade områden som besöks av målgruppen för att marknadsföra varumärket under sommarsäsongen.

Viktiga saker för sommaren

Sommaren är synonymt med nöje, och finns det något bättre sätt att marknadsföra ditt varumärke än med ett sortiment av säsongsartiklar för utomhusbruk? Tänk på kylväskor med tryck för att hålla dryckerna fräscha under varma sommardagar. Tryckta strandhanddukar är perfekta för att torka sig på men också för picknick, ofta med ett brett tryckområde! Utomhusspel som frisbees och padelbollar främjar social interaktion samtidigt som de visar upp ditt varumärke och underhåller dina anställda och affärspartners.

Praktiska tillbehör som solglasögon, hattar, solskyddskräm och vattenflaskor ger inte bara skydd och vätska utan förstärker också ditt varumärkes närvaro. Och slutligen, för de äventyrliga, finns det reseutrustning med tryck som väskor, nackkuddar och isolerade muggar som hjälper till att koppla av och utforska på varje resa.

Initiativ för hållbarhet

Att införliva hållbarhetsinitiativ är ett fantastiskt sätt att visa ditt engagemang för planeten samtidigt som du får kontakt med miljömedvetna kunder.

Genom att erbjuda miljövänliga produkter eller implementera program för koldioxidkompensation minskar du inte bara ditt miljömässiga fotavtryck – du bjuder också in din publik att tillsammans med dig göra en positiv inverkan. I dagens värld, där miljömedvetenheten ökar och lagstiftningen följer efter, kan du genom att visa att ditt varumärke är engagerat i hållbarhet verkligen nå ut till konsumenter som värdesätter etiska metoder. Så anamma hållbarhet i dina sommarinitiativ, inte bara för planetens skull utan också för att skapa meningsfulla kontakter med dina kunder och samhället.

Soliga evenemang

Att anordna ett sommarevenemang eller en fest är ett fantastiskt sätt för företag att engagera sina anställda, kunder och samhället i stort. Oavsett om det är ett avslappnat strandparty, en företagspicknick eller en utomhusfestival med tema, erbjuder sommarevenemang en avslappnad och trevlig atmosfär!

Att planera ett lyckat evenemang innebär att välja rätt plats, tillgodose olika smaker med mat- och dryckesalternativ och införliva roliga aktiviteter. Med noggrann planering och känsla för detaljer kan ett sommarevenemang lämna ett bestående positivt intryck och stärka banden mellan ditt företag och dess publik.

Tänk på att om du anpassar dina strategier till sommarsäsongen kan det ge fantastiska resultat. Var flexibel, ha din publik i åtanke och glöm inte att tänka på kreativiteten längs vägen. Om du behöver hjälp med reklamprodukter är du välkommen att kontakta vårt team eller skicka ett e-mail till oss.

By | 2024-06-26T09:14:54+01:00 26 juni 2024|