Har du frågor? Vi finns tillgängliga på|info@igoprofil.se

Trenderna för reklamgåvor 2023

Fler och fler företag inser värdet av att ge företagsgåvor. Det är ett bra sätt att visa sin uppskattning för kunder, relationer och personal. Och när din logotyp finns på en sådan reklampresent ger du också extra varumärkeskännedom. Men vilken typ av reklampresent kan du ge? Vad är populära reklampresenter? För att hjälpa dig välja en bra kampanjpresent har vi listat de viktigaste trenderna för kampanjpresenter under 2023. Det är inte bara nya trender, utan också trender som kommer att fortsätta i år.

1. Hållbara reklamgåvor

Hållbarhet fortsätter att vara ett hett ämne i år och många företag letar efter steg de kan ta för att bli en mer hållbar verksamhet. Ett av dessa steg är att fundera på bra alternativ för affärspresenter. Med hjälp av en eko-kampanj visar du att du som organisation vill bidra till miljön. Tänk till exempel på en reklampresent gjord av hållbara material som bambu, vetehalm eller rpet (återvunna PET-flaskor). På så sätt bidrar du inte bara till en bättre planet, utan du skickar också en bra signal till omvärlden. Sätt ihop ett hållbart paket eller hitta på en rolig kampanj där du ger bort gröna produkter.

2. Spara energi

Att spara energi är för närvarande ett hett samtalsämne. Och i linje med hållbara reklamgåvor är detta ett ämne som du som arbetsgivare kan ge ett direkt och indirekt bidrag till. Du kan sänka uppvärmningen en grad och se till att medarbetarna fryser mindre, både hemma och i affärslokalen. Ge dem till exempel en skön varm filt, luvtröja eller fleecejacka som du även kan få din logotyp tryckt på. Eller tänk på coola reklampresenter som en powerbank eller solcellsdriven cykellampa. På så sätt kan el sparas igen. Varje bit hjälper.

3. Hållbara produktionsprocesser

När det kommer till hållbarhet är inte bara hållbara affärsgåvor och energibesparing viktigt, utan också att göra affärsverksamheten och produktionsprocesserna mer hållbara. Tänk på den CO₂-neutrala frakten av produkter och ersättningen av plastpåsar med återanvändbara bomullspåsar. Eller starta ett hållbart initiativ. Till exempel har IGO Profil introducerat ’IGO Green’, där en procentandel av varje order används för att plantera nya träd.

4. Lokala produkter

Varför ska man egentligen ha produkter som transporteras långt, när de också tillverkas mycket närmare? Vi ser att närproducerade produkter i allt högre grad väljs och produkter som tillverkas lokalt blir allt mer popoulära. Tänk på ’Made in Europe’ produkter såsom en Mepal matlåda som är tillverkad i Nederländerna. Bli överraskad av de olika produkterna som är tillverkade i Europa som du kan få tryckt med din logotyp eller annat tryck.

5. Fokus på hälsa

Delvis på grund av coronakrisen kommer temat ’hälsa’ även i fortsättningen att vara viktigt under 2023. Som företagare vill du att dina anställda ska vara friska och vältränade. I artikeln ’Motivera anställda att hålla sig aktiva’ har vi redan gett ett antal tips om sport och hälsa för dina anställda. Uppmuntra dem att träna oftare genom att ge dem en sportig present som sportkläder eller en aktivitetsmätare. Men du kan också motivera dem att äta en hälsosammare lunch. Ge dem till exempel en matlåda, shakerkopp eller vattenflaska som de enkelt kan ta med sig sin hälsosamma lunch och dryck till jobbet. Men självklart kan du också överraska dina kunder och relationer med en sådan hälsosam och sportig reklampresent!

6. Employer branding

På grund av den strama arbetsmarknaden är det i dagsläget inte lätt att hitta personal. Man kan knappast undvika att komma med kreativa lösningar för att komma in i bilden av potentiella medarbetare. Detta kallas också ”employer branding”. I grund och botten handlar det här om att förmedla rätt bild av ditt företag. Visa hur roligt det är att jobba för ditt företag. Se till att dina anställda också stolt sprider ditt varumärke. Och saker som en keps eller jacka med logotyp kan också bidra till detta. Men överväg också att erbjuda en bonus eller gåva när du anställer ny personal. Har du hittat nya medarbetare? Låt dem börja sin första dag med en extra bra känsla genom att ge dem ett välkomstpaket. Kanske kommer de att dela detta med vänner, bekanta eller på sociala medier!

Med hjälp av ovanstående reklampresenttrender har du i alla fall tillräckligt med inspiration inför 2023. Överraska dina medarbetare, kunder och relationer med en tryckt reklampresent så säkerställer du omedelbart ett bra varumärke!

By | 2023-02-09T10:11:29+01:00 3 februari 2023|