Har du frågor? Vi finns tillgängliga på|info@igoprofil.se

Tvätta t-shirts: håll trycket fint så länge som möjligt

Äntligen! Din beställning med tryckta T-shirts har levererats. Trycket med din logga ser proffsig ut på tröjan. Visst vill du tvätta t-shirtarna, men du vill också att trycket ska . Det är inte ett problem med de tryckta t-shirtarna från IGO Profil, eftersom vi tillhandahåller högkvalitativa tryck. Och om du tar hänsyn till tipsen i den här artikeln kommer dina T-shirts att hålla sig vackra längre.

Varför trycka T-shirts?

Det finns flera anledningar till att trycka T-shirts. Tänk till exempel på tryckta T-shirts till ditt idrottslag eller en tröja med tryck för att marknadsföra ditt band på en festival. Eller få skjortor tryckta med ditt företags logotyp. På så sätt är medarbetarna lätta att känna igen för kunderna. De är också de ultimata giveaways som bidrar till ditt varumärke. Oavsett anledning så vill du behålla trycket och tröjorna vackra så länge som möjligt.

Olika material & trycktekniker

IGO Profil tryckta T-shirts av olika material. Självklart har vi T-shirts av bomull och polyester i vårt utbud. Men vi erbjuder även hållbara alternativ som GOTS-certifierad bomull och återvunnen polyester. På så sätt gör du omedelbart ett ekologiskt val om du vill ha T-shirts tryckta med ett budskap. Du kan också välja mellan olika trycktekniker som screentryck, digitaltryck, transfertryck eller brodyr. Vilket tryck du än väljer ser vi till att det förblir synligt under lång tid.

Tvätta tryckta T-shirts: 6 tips

Det är viktigt att trycka T-shirts av rätt kvalitet. Vi lägger därför extra stor vikt vid materialets kvalitet i kombination med trycket. Vill du att trycket på dina kläder ska vara synligt extra länge? Då är det klokt att tvätta dina T-shirts noggrant. Förbered dig väl och använd följande tips:

1. Tvätta tryckta T-shirts i max 40 grader

Vi rekommenderar att du tvättar dina kläder i 30 grader, men absolut inte varmare än 40 grader. Ju högre temperatur du tvättar skjortan vid, desto snabbare kommer den att krympa eller trycket blekna.

2. Tvätta alltid T-shirts ut och in

Genom att tvätta skjortan ut och in håller trycket längre. På så sätt skyddar du trycket mot krokar eller dragkedjor på andra kläder som gör att trycket bleknar snabbare. Det är därför klokt att alltid tvätta bra kläder ut och in.

3. Tvätta T-shirts färg för färg

Genom att sortera dina kläder efter färg och endast tvätta med samma färger håller du dina kläder snygga längre. Sortera din tvätt i färgad tvätt, ljus tvätt och mörk tvätt. Tvätta aldrig färgade T-shirts tillsammans med vita T-shirts!

4. Lägg inte kläder i torktumlaren

Hur lockande det än kan verka, torktumla inte dina T-shirts efter tvätt! Detta kan göra att trycket slits och krymper. Låt T-shirts med tryck torka på ett torkställ som du placerar inomhus eller utomhus. Placera heller inte torkstället i direkt solljus för att förhindra missfärgning.

5. Välj ett bra tvättmedel

När du tvättar T-shirts med tryck, undvik tvättmedel med aggressiva ämnen som blekmedel. Dessa kan påverka utskriften i tvättmaskinen. Välj ett mjukt, flytande tvättmedel. Sköljmedel behövs inte!

6. Stryk tryckta skjortor ut och in

Vi rekommenderar att du inte stryker trycket direkt. Välj att placera skjortan ut och in på strykbrädan. Ställ in strykjärnet på låg värme. Använd strykjärnet för att jämna ut T-shirten, undvik trycket så mycket som möjligt.

Du vet nu hur du bäst tvättar dina tryckta T-shirts. Låt detta klädesplagg bidra positivt till att stärka ditt varumärke. Skulle du hellre få hjälp med att välja en passande T-shirt? Kontakta vår säljavdelning så hjälper vi dig gärna!

By | 2023-09-08T14:43:07+01:00 31 maj 2023|