Har du frågor? Vi finns tillgängliga på|info@igoprofil.se

Vattenflaskor: Bra för människor och miljö

Fler och fler människor uppmärksammar sin hälsa och kost. Det handlar inte bara om rätt måltider och ingredienser, utan också om att dricka tillräckligt varje dag. Många har svårt att uppnå den rekommenderade mängden på bara 1,5 liter om dagen, för att inte tala om 2-3 liter beroende på daglig ansträngning. Det gör det desto viktigare att vi både övervakar vårt vätskeintag och har något att dricka med oss hela tiden. Det är därför fler och fler människor vänder sig till vattenflaskor som de bär med sig hela dagen. Anledning nog att prata om denna viktiga produkt.

Vattenflaskor är praktiska

Människor i alla åldrar har vattenflaskor, från småbarn på dagis till idrottare på gymmet och till och med äldre på många äldreboenden. Om du vill övervaka ditt vätskeintag är det bäst att välja en flaska med en nivåskala. Medan vi är inne på ämnet kan även fyllnadsnivån vara avgörande, beroende på aktivitet, glöm inte att 1 liter vatten betyder ett kilo bagage. Så ibland är 500 ml flaskor bättre än flaskor som är för stora. Ändå blir 1-litersflaskor, som vi känner dem från engångsflaskor från snabbköpet, mer och mer populära.

Dricksflaskor är oftast fyllda med vatten, smaksatt vatten eller juice. Det är dock viktigt att notera att många moderna dricksflaskor endast är lämpliga för icke-kolsyrade drycker. Dricksflaskor som ska användas i första hand eller även till mousserande dryck ska i regel endast ha skruvkork. Alla flaskor som har en tryckknapp för att dricka eller på annat sätt kan användas utan att de öppnas helt skulle antingen tryckas upp av gasen som produceras i flaskan eller ”explodera” om de används efter att ha stått länge. Det finns också flaskor med infusionsanordningar för att smaksätta vattnet med frukt.

Tryckta dricksflaskor överallt

Som redan nämnts används vattenflaskor på många ställen och av många människor. Oavsett om du är på gymmet, utövar andra sporter, reser, på jobbet eller helt enkelt hemma – de finns överallt. För vissa tillfällen är dricksflaskor med sugrör mer lämpliga än andra flaskor, till exempel när man tränar kampsport med (boxnings)handskar eller när man cyklar för att fortsätta trampa samtidigt som man tar en klunk. Men det är just denna mångsidighet som gör vattenflaskor med din logga till en reklamartikel med hög exponering för allmänheten.

Miljövänliga vattenflaskor

Låt oss vara överens, återanvändbara vattenflaskor som fylls från kranar är mer miljövänliga än att regelbundet köpa nya engångsflaskor som behöver återvinnas. Men om du bestämmer dig för en dricksflaska kan du också fatta andra miljömedvetna beslut. Det säger sig självt att en dricksflaska måste vara livsmedelssäker, men BPA-fri eller gjord av glas har en ännu bättre balans. Vissa människor föredrar en flaska i rostfritt stål, men RPET eller andra alternativ finns också tillgängliga. Men detta är helt upp till användarens val och tycke.

Sist men inte minst: tvätt och skötsel

När vi bestämmer oss för rätt material kommer vi till en mycket viktig fråga om dricksflaskor. Eftersom de ska hålla länge uppstår frågan: Hur rengör man dem? Svaret på detta beror på materialet i vattenflaskan.

Observera: Inte varje vattenflaska tål diskmaskin. Detta beror på vilket material själva flaskan och locket är gjorda av. Observera att de flesta lock inte alls tål diskmaskin eller endast vid mycket låga temperaturer. Annars kommer gummiringarna för att hindra läckaget att krympa och till och med bli porösa eller gå sönder. När det gäller reklamartiklar eller andra flaskor med tryck är det extra troligt att trycket bleknar om du stoppar dem i diskmaskinen.

Så vad väntar du på? Skaffa dig en matchande dricksflaska för att se till att du dricker tillräckligt. Eller skulle du vilja göra andra nöjda med en tryckt vattenflaska som reklamartikel? Då hjälper våra säljrådgivare på IGO dig gärna personligen.

By | 2024-04-24T11:37:30+01:00 24 april 2024|