Har du frågor? Vi finns tillgängliga på|info@igoprofil.se

Miljövänliga produkter: Att bygga en grön framtid tillsammans

Klimatförändringarna utgör en av de mest pressande miljöutmaningarna i vår tid. Många år av ohållbara affärsmetoder inom alla sektorer har fått många att ha starka åsikter om hur vi bygger vår framtid. Men den goda nyheten är att nästan alla är villiga att hjälpa till att förändra vårt sätt att göra affärer och leva våra liv så att vi kan bygga en grön framtid tillsammans. På IGO Profil är vi engagerade i att hjälpa till att forma hållbara affärsmetoder i marknadsföring av promotionsartiklar. Vi gör detta genom att dela tips om miljövänliga produkter som du kan använda i din marknadsföring av reklamprodukter och ger dig tips för hur du kan leva ett mer miljövänligt liv. Läs vidare för att lära dig mer om hur vi kan bygga en hållbar framtid tillsammans.

Vad är hållbarhet?

När hållbara affärsmetoder blir allt vanligare, kommer du att se många företag som försöker hänga på nyckelordet ”hållbara” och vill se mer miljövänliga ut än de faktiskt är – detta fenomen kallas ”greenwashing” och bör undvikas till varje pris. Både för att den har noll positiv effekt på miljön och för att den har negativa återverkningar på företag som blir tagna på bar gärning.

Välj istället produkter som du kan vara ärlig om vad du kan och inte kan uppnå när det gäller hållbarhet. Vi har ett brett urval av delvist och helt hållbara reklamvaror och företagspresenter som inte bara produceras på ett miljövänligt sätt, men som också tillverkas av hållbara material. Se vårt urval av hållbara artiklar.

Varför är det viktigt med miljövänliga produkter?

Att producera miljövänliga produkter och företagspresenter bidrar till en bättre miljö, bättre ekonomi och bättre personlig hälsa på lång sikt. Vi ser en ökad efterfråga av miljövänliga produkter och vet att genom att inte bara erbjuda dem utan också att se till att de produceras på ett miljövänligt sätt minskar den negativa miljöpåverkan som produktionen har på världen. Världen som vi måste dela och ge till våra framtida generationer. Kom ihåg att när du köper miljövänliga produkter hjälper du också till att forma dina kunders världsbild.

Miljövänliga produkter: Trenderna

Vi ökar vårt hållbara sortiment varje år när nya trender och med dem nya artiklar dyker upp på marknaden. Detta var fallet med produkter tillverkade i material som bambu, kork och RPET. Det coola med dessa material är att både bambu och kork växer tillbaka när de skördas, vilket gör det till en hållbar produktionscykel, och RPET hjälper till att återanvända redan tillverkad polyester på nya sätt. Kort sagt, vissa material är helt hållbara och andra hjälper till att minska mängden avfall. Det finns inget facit om vad framtiden kommer att erbjuda för lösningar inom detta område, men det är fantastiskt att dessa alternativ är tillgängliga idag.

Miljövänliga produkter som ett marknadsföringsverktyg

Hur kan miljövänliga produkter boosta dina företags marknadsföringsinsatser? Et är verkligen enkelt att förstå att genom att göra positiva, miljövänliga ändringar med dina produkter och företagspresenter, inspirerar du kunder och anställda att göra affärer på ett hållbart sätt. Allt detta återspeglas positivt på dina företags varumärken, som lockar och inspirerar till mer hållbara initiativ i framtiden.

Organisera hållbara kampanjer

Människor gillar att vara en del av initiativ som de tror på. Vi ser detta med internationella kampanjer som Jordens dag , Världens städdag och Världshälsodagen. Du kan åka snålskjuts på dessa evenemang genom att delta som företag och ge bort reklamvaror och presenter till deltagarna i evenemanget – miljövänliga produkter, förstås. Vi uppmuntrar dig starkt att delta i befintliga evenemang eller skapa dina egna – det hjälper till att sprida medvetenhet och hjälper därmed miljön på lång sikt.

IGO Profil & Hållbarhet

Nu har vi delat några insikter om vad hållbarhet är och varför det är viktigt. Men frågan kvarstår: Vad gör vi på IGO Profil för att hjälpa till? Vi har ett samarbete med en välgörenhetsorganisation som har en lång historia av att donera vinster till utvalda välgörenhetsorganisationer och därmed sätta företagens sociala ansvar först. Dessutom arbetar vi hårt för att utöka våra hållbara produktsortiment för att minska det ekologiska fotavtrycket i världen. För att öka vår insats donerar vi en procentandel av våra intäkter till att plantera träd runt om i världen – läs mer här.

Tips för att leva ett mer hållbart liv: Även om det låter lite fånigt, börjar en hållbar framtid från dina egna handlingar. Att källsortera sitt avfall, cykla till jobbet istället för att ta bilen, äta vegetariskt, ta kortare duschar etc. är alla saker som påverkar miljön positivt.

Varhelst din personliga resa mot hållbarhet börjar, var medveten om att du är en del som skapar en bättre värld för framtida generationer.

By | 2023-07-11T09:35:47+01:00 29 juni 2021|