Har du frågor? Vi finns tillgängliga på|info@igoprofil.se

Obligatoriska ansiktsmasker: dra nytta av ansiktsmaskerna på ditt företag

Sedan den 1 december 2020 och under en period av minst tre månader var alla i Sverige enligt lagen skyldiga att bära ansiktsmask i offentliga utrymmen. Det är ett ansvar som vi alla måste bära. Det betyder att ditt företag också måste hantera denna regel, och det är viktigt att hantera den korrekt. I den här artikeln kan du läsa hur du kan få ansiktsmasker att fungera effektivt och positivt för dina anställda och kunder.

Obligatorisk ansiktsmask

Den obligatoriska användningen av ansiktsmaskerär en del av den så kallade COVID-19 Nödplanen, som säger att ansiktsmasker måste bäras på alla offentliga platser som butiker stationer, museer, stadshus, flygplatser, djurparker, nöjesparker, parkeringsplatser och bensinstationer. Men även yrken där personkontakter förekommer ofta måste ha obligatoriska ansiktsmasker: både för kunder och tjänsteleverantörer. Det är en ytterligare åtgärd i koronavirusåtgärderna i RIVM (National Institute for Public Health and the Environment), som att tvätta händerna och hålla 1,5 meters avstånd. Tydlig och genomtänkt strategi är avgörande för att minska spridningen av viruset.

Vilka ansiktsmasker är obligatoriska?

De ansiktsmasker vi talar om är icke-medicinska eller icke-kirurgiska masker, eller masker utan en officiell beteckning, t.ex. en CE-märkning eller ett medicinskt krav på förpackningen. Dessa kan vara engångsmasker eller tygansiktsmasker. Engångsansiktsmasker, som namnet antyder, kan kastas efter användning och ska bytas ut varje gång, medan ansiktsmasker av tyg bör tvättas regelbundet i 60 grader.

Ansiktsmasker med tryckta företagslogo: fördelarna

Som företag kan du ge den obligatoriska ansiktsmasken en positiv bild på många sätt. Du kan till exempel anpassa ansiktsmaskerna enligt önskemål eller trycka din logga på ansiktsmaskernas förpackning. På så sätt skyddar ansiktsmaskerna inte bara mot coronavirus, de ökar också kännedom om ditt varumärke. Ansiktsmaskerna med logotyp är ofta i fullt synliga och används under en längre tid, vilket verkligen sätter din logotyp i bilden. Användarna av personliga ansiktsmasker visar också lite lojalitet gentemot varumärket. Och dessutom kan företaget se längre än logotypen och lägga till fantasi i trycket, så att du kan ge bort unika ansiktsmasker som människor kommer att älska att bära.

När dina anställda bär ansiktsmasker och logotyp bygger du varumärkesmedvetenhet samt ett representativt och enhetligt utseende. Det kan också få dina anställda att känna stolthet över företaget de arbetar för. Men ansiktsmasker med tryck kan också ha en positiv effekt på dina kunder. Öka servicenivån lite genom att dela ut personliga ansiktsmasker i tyg, eller genom att placera en låda med engångsmasker vid ingången eller sälja dem till ett överkomligt pris.

Så här kan det fungera för dig ..

Du kan få nytta av ansiktsmasker som fungerar för ditt företag på många sätt. Tänk bara på en stormarknad som delar ut gratis masker till alla kunder en viss dag. Eller en butik som lockar till köp med en ”köp en, donera en” -kampanj för att hjälpa människor som har det sämre än du. Tidigare skrev vi en artikel om hur man kan motivera sina anställda under COVID-19-pandemin. En ansiktsmask med logotyp skulle vara ett trevligt tillskott till coronavirus-presentpaketet med roliga överraskningar och hjälpsamma hjälpmedel för att komma igenom denna utmanande tid. Eller lägg till dem som ett märkesvara i din butik. Det finns många alternativ!

Typer av ansiktsmasker

Ansiktsmasker finns i olika typer och storlekar. Förutom ansiktsmasker för engångsbruk och tyg finns det ansiktsmasker av andra material som bomull, gummi, mikrofiber och till och med ansiktsmasker av plast. Om hållbarhet är viktigt för ditt företag (läs även våra hållbarhetstips för företag) är det bäst att välja återanvändbara ansiktsmasker. Och förutom ansiktsmasker med tryck kan du också överväga att ärmskydd för att hålla ansiktsmaskerna rena eller desinficera handgel. På IGO Profil hittar du kompletta skyddsuppsättningar som du kan få med tryck av logotyp eller ett annat unikt personligt tryck.

Ansiktsmaskerna har blivit en del av vår vardag och kommer att förbli så i minst tre månader på grund av den regeln om den obligatoriska ansiktsmasken. Ingen vet i nuläget när pandemin kommer att ta slut, men en sak är säker: som företag bör du verkligen använda detta till din fördel just nu. Se hur ditt företag kan hantera detta effektivt och få ansiktsmaskerna att arbeta för ditt företag!

By | 2021-06-29T10:42:00+01:00 29 juni 2021|