Har du frågor? Vi finns tillgängliga på|info@igoprofil.se

Tips för en lyckad återöppning av din butik

Som företagsägare kan du förmodligen inte vänta på att din butik kan öppna igen. Och inte heller dina kunder – de är alla angelägna om att besöka din butik, restaurang eller gym. Men hur ska du göra det? Och vad är betydelsen av en bra återöppning? Tidigare skrev vi en artikel om hur du kan hålla dina anställda glada under coronapandemin. Men hur gör man samma sak för dina kunder? På IGO Profil vet vi hur du kan öka kundengagemang när du öppnar din butik eller ditt hotell. Missa inte denna möjlighet – använd din återöppning som ett sätt att stärka ditt varumärke. Läs våra tips och lär dig hur man får extra uppmärksamhet för ditt företag och får det att blomstra när samhället öppnas.

Butiker: Hälsa dina kunder välkomna på ett kreativt sätt

Medan vissa butiker redan har öppnat och redo att välkomna sina kunder, hoppas vi att samma sak snart kan gälla för alla företagare. När du öppnar igen är det den perfekta tiden att bjuda på lite extra till dina återvändande kunder. Du kör antagligen någon form av kampanj för din återöppning, och det bästa sättet att stödja dina butiksaktiviteter är genom att använda reklamprodukter och presenter.

Att bjuda på en liten present ökar lojaliteten och gör besökare till kunder. Ett praktiskt tips är att du dekorerar din butik med färgade ballonger tryckta med din logotyp, placerar en skål godis vid ingången eller lägger till en present till de första 100 beställningarna. Och naturligtvis, få dina kunder att känna sig säkra genom att vidta nödvändiga skyddsåtgärder som att ha ansiktsmasker och desinfektionsprodukter tillgängliga.

Hotell- och restaurangbranchen: Använd uteservering till din fördel

De utmanande tiden har vi visat hur kreativa företagare inom hotellbranschen kan vara. Lösningar som matleveranser, take away-kaffe är kända för alla men de har definitivt inneburit en förändring i affärsmetoder för några av de äldre företagen. Men det har inte hindrat dem från att förändras på ett sätt som har fått deras verksamhet att överleva. Till och med pubar har kommit med online-frågesporter med tillhörande alkoholservering, vilket definitivt är något av de mest innovativa koncepten vi har sett – bra jobbat! Om du inte ännu kan öppna ditt företag är det inte för sent att implementera liknande tips – eller kanske kan du komma med en helt annan lösning.

Naturligtvis rekommenderar vi att du använder reklamprodukter och gåvor som ett sätt att öka dina offline-kampanjer, och många av er är inte främlingar för detta sätt att köra kampanjer och är vana vid att beställa koppar, pennor, servetter etc. Vi rekommenderar även starkt att pröva mer specialiserade produkter som glasvaser eller serveringsbrädor med din logotyp. Då får dina kunder förfriskningar och snacks på en produkt som är märkt med deras favoritaffärs visuella identitet. Och naturligtvis kommer nästan alla att publicera bilder på sociala medier av sin första måltid ute – om ditt företags varumärke då kan vara med på bilden, får dina offlineprodukter tusentals onlineintryck. Det är en fantastisk möjlighet för er som vill utnyttja denna idé.

Idrottsklubbar och fitness

Populariteten av utomhussporter slår alla rekord just nu! Under en tid med nedlagda sportaktiviteter och avstängda gym har vi alla fått vår träning genom att gå, springa och cykla mycket mer, vilket naturligtvis är mycket hälsosamma aktiviteter som vi bör fortsätta med. Men det finns bara något speciellt med att träna i grupp. Det främjar en beroendeframkallande känsla av laganda, vilket gör träningen mycket roligare. Om du äger ett gym eller ansvarar för en sportanläggning /sportklubb, använd dessa tips för vilka reklamprodukter du ska använda så att du kan spika dina återöppningskampanjer. Beställ t-tröjor tryckta med din logotyp eller företagsnamn, eller sportdrycksflaskor, dragbands/gymapåsar och handdukar – alla dessa produkter tas hem och används ofta!

Tips: Om du vill synas i parken med reklam, bör du organisera en utomhusaktivitet för att skapa surr runt ditt företag. Kunderna är angelägna om att komma ut ur sina hem och stödja lokala företag. Se det som en möjlighet.

Skolor: Välkomna tillbaka dina studenter

Nästan alla elever och studenter, unga och gamla, kan återvända till skolan. Se till att du är redo att hälsa på dem ordentligt under deras första vecka tillbaka. Studenterna kommer definitivt att uppskatta om du har några planerade aktiviteter för när de kommer tillbaka. Aktiviteter som du kan stödja med några små reklamgåvor. Dessutom är det den perfekta tiden att börja tänka på några examensgåvor eftersom det är den tiden på året. Fira de det med dina elever!

Praktiska tips för att få uppmärksamhet

Oavsett vilken bransch du jobbar med, här är fyra praktiska tips du kan använda för en lyckad återöppning:

1. Annonsera om att ni öppnar igen
Häng upp affischer i dina fönster så att alla förbipasserande ser nyheten om din stora återöppning. Skriv en kul uppmaning till dina affischer som kommer att leda kunderna till din butik på lanseringsdagen. Till exempel ”Gratis powerbank till de 100 första kunderna”.

2. Var synlig på nätet
Vi behöver inte förklara vikten av att ha en online-närvaro under 2000-talet, men vi kan ge några tips om hur du ska använda dina sociala medieprofiler före en nyöppning. Passa på att presentera personalen och visa några bilder/videor bakom kulisserna för återöppningen för att generera hype och locka kunder till lanseringsdagen.

3. Använd nyhetsbrev
Som ett genomsnitt sägs det att för varje tia du släpper ut i e-postmarknadsföring som nyhetsbrev är din retur 30 kronor. Det är en avkastning på 2900 %! Smarta nyhetsbrev med starka återlanseringserbjudanden har en oerhört positiv inverkan på dina försäljningsresultat, så glöm inte att införliva detta i dina erbjudanden.

4. Ge det där lilla lite extra
Överväg vad du kan ge för extraförmån för dina kunder på återöppningsdagen. Människor har sparat på sina pengar och är redo att spendera seriöst när samhället öppnar upp igen, ge dem en bra anledning till varför de ska välja att spendera dem i ditt företag. Kanske kan du ge presentkort eller små gåvor med varje beställning under en tidsperiod, eller skicka godis och handskrivna brev med stora onlinebeställningar. Gör vad du kan för att imponera!

Tips: Börja locka dina kunder med en personlig presentartikel. Låt dina kunder dela med sig av nyheten om att du öppnar igen och att de har en chans att vinna en kampanjgåva, det är ett icke-påträngande och lågansträngande sätt att bli uppmärksammad.

Förhoppningsvis gav detta inlägg dig praktiska och hjälpsamma tips om hur du kan återöppna ditt företag på ett framgångsrikt sätt. Om du behöver mer hjälp för att starta en framgångsrik offline-öppningskampanj, tveka inte att ta kontakt med oss – vårt team är redo att hjälpa till.

By | 2021-06-29T10:54:49+01:00 29 juni 2021|