Har du frågor? Vi finns tillgängliga på|info@igoprofil.se

De 3 populäraste träningsapparna

Det är hälsosamt att träna! Det vet väl alla. Förutom att man blir frisk och stark av att träna, finns det ännu fler fördelar. Visste du till exempel att 79 % av alla anställda är mer produktiva de dagar de tränar? Det är också ett perfekt sätt att avsluta (arbets)dagen på. Efter en timmes träning känner man sig mer avslappnad. Många anställda säger att de ”inte har tid” att träna eller hellre går direkt hem efter arbetet.

Men det finns många sätt att motivera dina anställda att börja träna hemifrån. Med nedanstående appar kan vem som helst börja träna. Direkt! Ofta behöver man ingen, eller enkel, sportutrustning för att komma igång. Se bara till att du dricker tillräckligt med vatten eller tar med en sportig vattenflaska på vägen. Ännu roligare är det att fråga en kollega om hen vill gå en promenad eller cykla en runda mountainbike tillsammans.

Våra 3 bästa gratis träningsappar

Runkeeper
Runkeeper-appen är perfekt för löpning eller cykling. Dina träningspass spåras via GPS. Du kan välja olika träningsformer, med eller utan assistans. Runkeeper är tydlig och lätt att använda. Appen håller koll på dina prestationer och du kan jämföra dina bedrifter med vänners och kollegors. Träningspass som du registrerar med Runkeeper kan du enkelt dela på sociala medier.

Nike training club
Utbudet i den här appen är enormt. Det innehåller över 185 träningspass som utformats av personliga tränare från märket Nike. Träningspassen är lättillgängliga och du kan välja mellan styrka, uthållighet, yoga, rörlighet och mycket mer. Alla övningar visas tydligt på film där tränarna förklarar hur du ska utföra dem korrekt och vad de har för tillämpningar. Träningspassen kan enkelt anpassas till olika nivåer, vilket gör att appen passar alla.

Strava
Med Strava kan du mäta nästan alla träningsaktiviteter. Appen fokuserar på cykling och löpning, men kan också mäta vandringar, mountainbike-turer och skridskoåkning. Du kan följa och spara dina turer och se hur du utvecklas. Det unika med den här appen är att den innehåller ett tävlingselement. Du kan jämföra dina turer med andra användare. Appen jämför också dina pass med tidigare bedrifter så att du kan sätta nya personliga rekord.

Börja träna med en träningsapp!

Träning är hälsosamt, det är säkert. Och för att få lite extra motivation när du tränar rekommenderar vi att du använder en träningsapp. Den ger dig en knuff i rätt riktning. Fördelen är att du i efterhand kan granska dina träningspass, ställa upp mål och se när du uppnått dem. Utmana dina kollegor att delta i en vänskaplig tävling. De tre populäraste träningsapparna kan laddas ned gratis till IOS och Android. Så sätt igång redan idag!

Organisera en tävling på jobbet

I en tidigare artikel har vi förklarat hur du kan få dina medarbetare att börja röra på sig och vi berättade hur du kan organisera en årlig utmaning. Visste du att man i de flesta träningsappar kan jämföra sina pass med kollegorna? Anordna en inspirerande tävling och registrera ställningen i appen. Motivera kollegorna genom att ge dem en personlig sportartikel. Till exempel en sporthanddukt med namn på, en praktisk enkel sportväska, en t-shirt med företagets namn eller en flaska med logga! På så sätt bidrar du för med lite intern märkesmedvetenhet och peppar du alla att sätta igång direkt.

De flesta träningsaktiviteter är lätta att utföra på eller efter jobbet. Det kan till exempel vara en promenad i parken under ett möte eller genom att avsluta arbetsdagen med att cykla en runda. Det gör att du kan varva ner och avsluta (arbets)dagen på ett skönt sätt som dessutom håller dig frisk.

By | 2021-09-22T11:49:54+01:00 22 september 2021|