Har du frågor? Vi finns tillgängliga på|info@igoprofil.se

Fördelarna med att dricka vatten: Allt du behöver veta!

Alla vet att det är viktigt att dricka vatten och behålla bra vätskebalans. Men hur mycket vatten ska du faktiskt dricka varje dag, och hur ser du till att du får tillräckligt med vatten när du arbetar eller går i skolan? Den här artikeln besvarar båda dessa frågor och ger tips för hur man kan motivera sina anställda att dricka mer vatten.

Fördelarna med att dricka vatten

Alla pratar om att dricka vatten är viktigt, men diskuterar sällan alla fördelarna i detalj – vi tycker att det är viktigt. Vi går igenom några av de viktigaste fördelarna nedan:

Håll din vätskebalans i schack

Vatten håller kroppens vätskebalans i schack – vilket skyddar dig från att bli trött, sjuk, stressad och flera mycket mer negativa effekter. Under dagen använder din kropp vätskor för att underhålla olika kroppsfunktioner, så du måste fylla på vätska antingen genom att dricka vatten eller äta frukt och grönsaker med höga vattenhalter, så som vattenmelon och gurka. Naturligtvis är det mycket lättare att fylla på tanken genom att dricka en flaska vatten jämfört med att äta sig till en korrekt vätskebalans.

Vatten transporterar näringsämnen och avfallsprodukter i kroppen

Vatten fungerar som ett naturligt smörjmedel för din kropp. Tänk så här: vad vatten gör för din kropp är vad olja gör med en bil. Utan smörjmedel kommer kugghjulen ta skada. Eftersom det är ett smörjmedel transporterar vatten också hälsosamma näringsämnen, metaboliska produkter, hormoner, mineraler och vitaminer till och från cellerna i kroppen. Slutligen hjälper vatten dina njurar att fungera, vilket fungerar som ett inbyggt filtreringssystem i kroppen, vilket tar bort avfall och toxiner när du besöker toaletten.

Vatten hjälper till att reglera kroppstemperaturen

En av de coolaste sakerna med vatten är att det hjälper oss att bibehålla en ideal kroppstemperatur. När du dricker vatten absorberas vätskorna och hjälper till att svalka din kropp genom att avdunsta ut genom porerna på huden eller genom svett. Kort sagt, när du är för varm och dricker vatten, hjälper vätskorna dig att svettas, vilket sedan svalkar dig. Förutom ovanstående fördelar är de viktigaste anledningarna till att dricka vatten varje dag att vatten hjälper dig att gå ner i/bibehålla vikt, minskar trötthet, stimulerar hjärnan och förbättrar huden samtidigt som det smörjer lederna. Och allt detta leder naturligtvis till högre produktivitet.

Hur många liter vatten behövs det per dag?

En bra tumregel är att du ska dricka cirka 1,5 till 2 liter vatten om dagen. Mängden varierar naturligtvis från person till person och beror också på din aktivitetsnivå varje dag. Om du till exempel tränar, kommer du att svettas mer och behöver mer vatten för att bibehålla din vätskebalans. Om du däremot sitter i ett kylt rum och har en stillasittande livsstil, behöver du inte så mycket vatten, men naturligtvis rekommenderas fortfarande cirka 1,5 liter per dag. För mer information om vikten av att få tillräckligt med vätska, kontakta din läkare eller hälsomyndigheternas allmänna rekommendationer.

Tips för att dricka mer vatten

Nu när du vet alla fördelarna med att dricka mycket vatten och behålla din vätskebalans, låt oss ge dig några tips om hur du faktiskt ser till att du dricker den rekommenderade mängden varje dag. Du kan helt enkelt räkna antalet glas du dricker under dagen, men problemet är att det är lite svårt att hålla reda på det. Vi föreslår istället att du köper vattenflaskor som drar över 500 ml eller 1 liter så att du bara behöver räkna till 2 eller 3. Det gör en liten men märkbar skillnad när du minskar antalet saker att hålla reda på.

Då kan du istället vara säker på att du får den mängd vatten som behövs varje dag, så länge du bara dricker några påfyllningar av din vattenflaska.

Vad kan du göra som arbetsgivare?

I ett tidigare blogginlägg skrev vi om vikten och fördelarna med att stödja och uppmuntra dina anställda så att de får lite motion eller rörelse under arbetsdagen – särskilt under dessa stillasittande tider i deras liv, till exempel om man arbetar hemma. Vi förklarade hur ett litet knuff i form av ett ”vårdpaket” fyllt med sportprodukter med ditt företags varumärke kan hjälpa på traven. Idén om att dricka mera vatten är i stort sett densamma. Uppmuntra dina anställda med praktiska och snyggt designade vattenflaskor som får dem att hålla bra vätskebalans. Gåvor som detta gör en riktig skillnad!

En vattenflaska med tryck som ett miljövänliga marknadsföringsverktyg

Vattenflaskor hjälper till att minska antalet engångsflaskor av plast för som cirkulerar i världen, vilket sparar miljö och hav för onödig förorening. Det gör vattenflaskorna miljövänliga, men inte nödvändigtvis hållbara. För att produktern ska vara hållbar bör du också ägna särskild uppmärksamhet åt det material som används för att producera flaskan. Vi rekommenderar flaskor gjorda av aluminium eftersom materialet är hållbart på grund av att det är oändligt återvinningsbart. Och naturligtvis kan du få ditt företagsnamn eller önskad text graverat eller tryckt på flaskorna för lite extra knuff åt ditt varumärke. På så sätt kombinerar du en hållbar produkt med ett anpassat budskap, och resultatet är ett effektivt fysiskt marknadsföringsverktyg.

Vilken vattenflaska ska du välja?

På IGO Profil erbjuder vi ett brett utbud av vattenflaskor som skiljer sig åt i både material och storlek. Men vilken flaska är bäst val om du specifikt vill skriva ut din logotyp eller en text på flaskan? Några av våra mest populära flaskor är Sirius-vattenflaskan, Topflask och hela vårt sortiment av Kambukka-flaskor. Om du behöver hjälp med att välja rätt, hjälper vi dig gärna. Nu vet du fördelarna med vatten och har fått några tips för hur du enkelt kan hålla reda på mängden vatten du konsumerar varje dag. Och naturligtvis har du möjlighet att välja flaskor som går att använda i dina marknadsföringskampanjer för internt och externt bruk. Nu är det bara att komma igång!

By | 2021-06-29T10:53:19+01:00 29 juni 2021|