Har du frågor? Vi finns tillgängliga på|info@igoprofil.se

Högkvalitativa tryckmetoder: Vackra, hållbara tryck

När du beställer företagspresenter eller reklamartiklar med din logotyp eller tryck, vill du naturligtvis att trycket håller. Tack vare vår mer än 75 års erfarenhet vet vi på IGO Profil vad som är viktigt när det gäller hållbar utskrift på olika material. Vi använder olika tryckmetoder och gör fortfarande mycket manuellt arbete som behövs för att skapa finare detaljer, vilket säkerställer att alla utskrifter förblir bra under lång tid.

Vilka tryckmetoder använder vi och vilka fördelar har de olika teknikerna? Vi kommer att förklara allt det i den här artikeln.

De olika tryckmetoderna

De viktigaste tryckmetoderna vi använder är broderi, lasergravyr och blindprägling. Vilken teknik som ger bäst resultat beror bland annat på materialet. För vissa produkter kan man välja mellan flera olika trycktekniker. Därför berättar vi mera av de olika tryckmetoderna nedan.

Broderi
Broderi är en tryckteknik som vi huvudsakligen använder på textilier som handdukar, pikétröjor, mössor, jackor och väskor. Text, logotyp eller bild sys fast på artikeln med nål och tråd. Eftersom vi använder polyestertråd är broderiet färgfast och krymper inte. Är du osäker på om du ska välja broderi eller färgtryck? Om du önskar ett hållbart tryck med ett exklusivt utseende är broderi det bästa alternativet. Detta är perfekt för arbetskläder som bärs och tvättas ofta. På så sätt kan du vara säker på att trycket kommer att förbli vacker under lång tid, tvätt efter tvätt.

Lasergravyr
Lasergravering är en populär teknik för att lägga till en logotyp eller anpassa unika namn till reklamartiklar eller företagspresenter. Med lasergravyr är det möjligt att varaktigt märka lyxpennor, nyckelringar eller en bambuanteckningsbok med en penna. Vi använder datorstyrda lasrar som kan gravera mycket exakt. Därför kan vi skapa även mycket fina och små mönster. Fördelarna med lasergravyr: den är reptålig och har ett mycket lyxigt utseende Observera dock att vi inte kan gravera i färg. Färgen på gravyren beror på materialet och bottenlagret. Lasern tar bort det övre lagret, vilket gör det nedre lagret synligt.

Blindprägling
Ett annat ord för prägling är prägling eller torrprägling. I denna miljövänliga tryckmetod använder man ingen färg. Vi lyfter upp eller sänker ned in text eller motiv, vilket innebär att det inte bleknar snabbt. Detta skapar ett slags reliefbild med ett elegant utseende. Vi kan till exempel skapa en lyxig teckningsbok med blindprägling. En företagsgåva som säkert kommer att lämna ett gott intryck.

Hållbara material

Förutom miljövänliga tryckmetoder är det också bra att tänka på hållbara material. Med detta menar vi inte bara material som håller, utan också deras miljövänlighet. Material som är bra för miljön och inte kastas snabbt. Det är bra att veta att vårt sortiment av produkter tillverkade av miljövänliga material ökar ständigt. Vi har nu ett sortiment på över 1000 produkter som hjälper företag att fatta hållbara beslut när de marknadsför sitt varumärke eller budskap. Observera att reklamprodukter ofta är mer komplexa än andra produkter. En kulspetspenna har till exempel en fyllning med bläck som uppenbarligen inte kan tillverkas av trä. Produkterna består därför ofta av mer än bara en enda råvara. IGO Profil letar därför efter produkter som helt eller till största delen är tillverkade av hållbara material.

Olika produkter i vårt sortiment är tillverkade av RPET, som står för återvunnet polyetylentereftalat. Med andra ord återvunnen polyester. RPET används för att dessa befintliga material kan få en andra livslängd, vilket drastiskt minskar det ekologiska fotavtrycket. Att kork är miljövänlig vet de flesta. Barken från korkek ”skalas av” från trädet vart nionde år. Trädet fortsätter sedan att växa och producera ny kork. Vill du veta vilka andra hållbara material vi använder, som filt, jute eller vetestrå? Du kan läsa mera om dem i vår ordbok för hållbart material.

Miljövänliga företagspresenter

På så sätt vet du åtminstone vad som är möjligt när det gäller miljövänliga tryckmetoder. Vi förstår att du ibland föredrar en annan tryckteknik. Lyckligtvis har IGO Profil ett brett urval av prisvärda trycktekniker. Oavsett vilken typ av produkt du har tryckt, kommer vi alltid att se till att utskriften förblir snygg under lång tid. Kontakta oss gärna om du behöver råd om tryckning.

By | 2021-06-29T10:52:29+01:00 29 juni 2021|