Har du frågor? Vi finns tillgängliga på|info@igoprofil.se

IGO Promo 75 år: från ett lokalt familjeföretag till en internationell aktör på marknaden med tryckta relationsgåvor

Yes! IGO Profil har funnits i över 75 år! Ända sedan starten har vi alltid haft ett uppdrag; att alltid vara oss själva. Vi ser det som vårt uppdrag att hjälpa företag uttrycka sig med hjälp av personliga presenter och reklamprodukter. Hur har våra uppdrag sett ut på företaget under alla dessa år? Och vad har förändrats under årens lopp? Vi ställer frågan till Jan Jacobs, som hittills arbetat 45 år hos IGO. Och i den här texten berättar vi också vad vi kommer att rikta fokus på i framtiden.

Hur allting startade

1945 startade Martien Jonkers, som en av de första, ett företag med fokus på att sälja tryckta produkter. Idag har vi samma huvudfokus: att trycka reklamprodukter och företagspresenter till företagare.

Någon som kan berätta mer om detta är Jan Jacobs, som har arbetat 45 år på IGO:
”Jag började 1976 då vi etablerade företaget i de Mortel. På den tiden bestod lagerhuset av träställningar, idag har vi 18 000 pallplatser.” Jan berättar om hur allting började: ”Oavsett hur mycket vi växer som företag så har vårt huvudsakliga uppdrag alltid sett likadant ut. Nämligen att göra det enkelt för företag att stärka sina varumärken med hjälp av reklamprodukter och företagspresenter. Och det har verkligen fungerat!”

Från dåtid till nutid

”Idag går det inte att bortse från vårt samhälle, WiFi, mobiltelefoner, zoom-möten eller WhatsApp. Men förut var det helt annorlunda.” Jan fortsätter: ”När vi startade verksamheten använde vi oss inte av en dator, e-post eller telefon. Vi var dock en att de första företagen som använde oss av en dator i arbetet. Redan då blev det lite lättare att utföra arbetet. Under 80-talet använde sig IGO av direkt marknadsföring och på den tiden sålde vi så gott som alla våra produkter via kataloger. Det visade sig vara ett utmärkt drag. 1988 sålde vi allting via en postorderkatalog.”

”Tidigare utförde vi merparten av arbetsuppgifterna för hand. På den tiden kom allt i omonterat skick och personalen var till och med tvungen att sätta ihop pennorna”, menar Jan. ”Nu får vi naturligtvis pennorna i färdigmonterat skick. Men trots allt gör vi fortfarande mycket för hand för att förvissa oss om att vi tillverkar bra kvalitet. Det är just därför vi också kan hantera små beställningsmängder.”

1992 flyttade IGO från Mortel till vårt nuvarande huvudkontor i Helmond. Jan minns fortfarande vad som slog honom första gången han gick in: ”Oj vad mycket plats vi har här! Med tiden har vårt företag varit med om tre utbyggnader eftersom det inte fanns tillräckligt mycket utrymme. Från kontor till fabrik, allt under ett tak i den nuvarande byggnaden.”

IGO Profil fortsätter att växa och vi strävar hela tiden efter att förnya och utveckla oss. Det är något som behövs på den här marknaden. Det betyder att vi fokuserar på ett brett utbud, och följer de senaste trenderna samtidigt som vi har ett klassiskt utbud. Vi försöker alltid också hålla oss uppdaterade bakom kulisserna så att vi följer med utvecklingen i vår bransch.

Visste du att … IGO Profil tillhandahåller ett utbud på 4 600 olika produkter och 250 produktkategorier? Det betyder att vi alltid har något på lager som passar alla kunder.

IGO goes international

IGO är inte bara verksamt i Sverige utan även bortom gränserna … 1984 öppnade vi det första internationella kontoret i Belgien. Nu, 37 år senare, är vi verksamma på hela 13 marknader i Europa. Vi finns i: Nederländerna, Belgien, Luxemburg, Frankrike, Vallonien, Tyskland, Österrike, Schweiz, Danmark, Norge, Sverige, Finland, Irland och Storbritannien. Oavsett i vilken utsträckning vi är representerade i Europa strävar vi alltid mot samma mål. Motivera företag att ge bort en personlig produkt till deras kunder och medarbetare. Och vi gör allt detta på ett personligt sätt, så att alla kan följa med i processen, steg för steg. För alla medarbetare på IGO gäller samma grundläggande värderingar och värden. Det spelar ingen roll vilken funktion du har.

Visste du att… IGO Profil numera är verksamt i 13 länder? Med vårt team kan vi stolt säga att vi har fler än 500 000 nöjda kunder.

Ta socialt ansvar

Vi som organisation tar vi socialt ansvar genom att ständigt försöka utvidga vårt hållbara utbud. Dessutom donerar vi en procent av vår omsättning på alla beställningar till plantering av träd över hela världen. Detta gör vi i samarbete med One Tree Planted. Sedan samarbetar vi även med Senzer, ett företag som stödjer personer som står utanför arbetsmarknaden och försöker få in dem på arbeten där de kan växa. Vill du ge ett positivt intryck av ditt företag? En företagspresent med tryck är tilltalande och effektiv reklam. Välj en hållbar relationsgåva och visa att ni ger bort den med hänsyn till miljön i egenskap av företaget.

Visste du att… IGO Profil hittills har planterat +30.000 träd via projektet IGO Green? Ju större beställning, desto fler träd kan vi plantera.

Motivera kunder och arbetstagare

På IGO Profil uppmuntrar vi kunder att ge bort tryckta reklamprodukter till kunder och personal. Detta gör vi genom att vår kundtjänst ger professionella och lämpliga råd. Personlig rådgivning står högt i kurs hos oss. För varje kund som kontaktar oss, gör vi vårt bästa att hitta den bästa lösningen.

Det är genom våra medarbetares arbete som vi kan motivera och inspirera våra kunder. Vi tycker att det är viktigt att våra medarbetare är friska! Att bjuda på lite färsk frukt varje dag, anordna bootcamp-sessioner veckovis och presentera ett cykelschema för våra medarbetare -ökar motivationen att hålla sig frisk.

Inställd på det kommande jubileet

Vad som än händer så kommer vi att fortsätta stärka varumärken under de kommande 25 åren. Vi kommer minsann inte att sitta med armarna i kors utan fortsätta utveckla företagets e-handel. Vi kommer att fortsätta bygga ut vårt (hållbara) sortiment och fokusera på en social ställning i samhället. Och det bästa av allt: vi kan förbättra den service som vi erbjuder våra kunder.

75 år: Det firar vi med rabatt!

På IGO Profil så tror vi på styrkan i att ge bort företagspresenter och reklamprodukter. Därför låter vi inte vårt 75 års jubileum fortsätta som om ingenting har hänt. Därför får du en rejäl rabatt på upp till 75 % på minst 75 produkter från och med 1 september och under en period av 75 dagar. Ta vara på detta och se till att ditt varumärke syns.

By | 2021-09-16T07:32:35+01:00 27 augusti 2021|