Har du frågor? Vi finns tillgängliga på|info@igoprofil.se

4 Steg för att bli ett mer miljövänligt företag

Som organisation är det viktigt att hålla sig uppdaterad på hållbarhetsvägen. Lyckligtvis finns det många olika sätt att bidra som företag, kanske till och med mer än man trodde.

Här ger dig några tips och råd som gör det möjligt för dig som företag att spara pengar, och viktigast av allt, bidra till en bättre planet samtidigt som du skapar positiv marknadsföring.

Läs vidare och se vilka steg du kan ta för att bli ett ännu mer miljövänligt företag.

1. Ett miljövänligt kontor

Låt oss titta på möjligheterna att göra ditt kontor mer miljövänligt. Här är några smarta tips: – Använd energieffektiva glödlampor: LED-lampor använder cirka 75% mindre än halogenlampor.

  • Sortera ditt avfall: Som företag ansvarar du för ditt eget avfall. Se till att du sorterar ordentligt, det gör stor skillnad i lokalsamhället.
  • Var medveten om värmen: Många företag spenderar onödändigt mycket pengar på energi under vintermånaderna. Se till att hålla värmen kontinuerlig.
  • Använd mindre papper; Är det möjligt att skriva ut mindre? Eller kanske till och med möjligt att vara ett helt pappersfritt kontor?
  • Använd mindre el: Titta kritiskt på energimärket på dina enheter och stäng av enheterna när de inte används.
  • Köp hållbara förpackningsmaterial och produkter: utforska möjligheterna att packa mer hållbart och köpa mer miljövänliga produkter. Om du också säljer hållbara produkter kommer omvärlden verkligen att märka hur miljömedveten du är!
  • Ta cykeln till jobbet: Uppmuntra anställda att cykla till jobbet. Gör en cykelplan tillsammans och motivera de anställda att gå med i ett miljövänligt initiativ.

2. Minska användningen av plast

Ett av de största stegen som ska vidtas är att minska användningen av plast. Ett exempel kan vara att ersätta plastmuggarna vid kaffemaskinen med biologiskt nedbrytbara pappersmuggar eller återanvändbara kaffemuggar.

Du kan till och med få dem levererade med din företagslogga. Är dina anställda ofta på språng? Kika då på vattenflaskor och termosar. De kan köpas i många olika hållbara sorter, även i bambu.

Plastpåsen i butikerna kan också ersättas med påsar i ekologisk bomull eller återvunna papperspåsar. Få din företagslogga tryckt på dem också.

Ta en kritisk titt på användningen av plast i ditt företag och se över vilka val ni gör.

3. Miljövänliga företagspresenter till kollegor

”Ett tack” kan vara ett bra sätt att motivera anställda. Men man kan säga tack på många sätt, så varför inte överväga att göra det på ett hållbart sätt. Till exempel med en lunchlåda i vetehalm, ett paraply tillverkat av återvunna RPET-flaskor eller en vacker bambu kulspetspenna.

Du kan också välja en ”high end” produkt, som du vet kommer bli använd och hålla i många år framöver. Hos oss hittar du ett omfattande urval av hållbara företagspresenter med möjlighet för tryck. Det finns många olika sätt att tacka dina medarbetare och kunder och samtidigt bidra till en bättre miljö

4. Miljövänliga handlingar

Om du vill visa omvärlden att ditt företag också försöker agera hållbart, kan ett första steg vara att ta initiativ till en hållbar handling. Du kan t.ex. delta i World Cleanup Day.

I IGO Profil har vi till exempel valt att plantera träd. För varje beställning vi får spenderar vi en procentsats på att plantera träd i samarbete med One Tree Planted. I september 2020 planterade vi 6800 träd som kan absorbera 148 000 kilo CO2 per år! Vi tror att detta är ett godståg för miljön.

IGO Profil och företagets sociala ansvar (CSR)

På IGO Profil, har vi tagit stora framsteg vad gäller att arbeta mer hållbart, och vi utvecklar kontinuerligt vårt miljövänliga sortiment. Men även när det gäller CSR, gör vi allt vi kan för att göra skillnad.

Den sociala aspekten är en viktig del i vårt DNA. Runt om i Europa erbjuder vi jobb till människor som normalt sett skulle vara utanför arbetsmarknaden och 85% av vår organisation ägs av en fond som donerar en stor del av vinsterna till välgörenhet.

Vi hoppas att tipsen ovan har bidragit med ett antal konkreta idéer till hur ditt företag kan arbeta med hållbarhet 2021.

By | 2021-03-17T10:52:48+01:00 22 december 2020|