Har du frågor? Vi finns tillgängliga på|info@igoprofil.se

Motivera anställda att hålla sig aktiva

Personlig hälsa, både fysiskt och mentalt, är avgörande för att man känner sig nöjd med sin livsstil. Vi vet att aktivitet är en viktig del för att hålla oss friska och i form, vilket påverkar vårt mentala välbefinnande på ett positivt sätt. Detta är alltid viktigt, men ännu mer under en tid där vi alla är begränsade under restriktioner och kanske inte kan besöka gymmet. Det är därför den här artikeln lyfter fram fördelarna med att hålla sig frisk och ger dig tips om hur du kan hjälpa till att motivera dina anställda att förbli aktiva under denna, mycket mera stillasittande period i deras liv.

Dina anställda blir mera produktiva och lyckligare

Visste du att 79 % av de anställda får mer arbete gjord de dagarna de tränar? Detta slutsats kom fram efter en studie utförd av University of Bristol. Förutom en ökning av produktiviteten ser anställda som tränar upplever de också en allmän ökning av lycka Detta resultat rapporterades av det kända försäkringsbolaget ZLM, som rapporterade beteendet hos 200 av sina anställda efter att de hade tränat och ätit hälsosammare. Dessutom rapporterar ZLM om att sätta uppnåbara mål var avgörande för att se några resultat. Trots att dessa två studier undersöker olika saker, gemensamt för båda studier att det verkligen är värt att investera i de anställdas allmänna hälsa och kondition. Börja försiktigt för att starta processen med några uppnåbara mål idag.

Uppmuntra till träning under arbetstid

Så, hur kan du få du dina anställda att träna? Ett smart sätt är att tillåta träning under arbetsdagen. När vi säger detta menar vi inte nödvändigtvis att de bara ska hoppa över en arbetstimme eller två för att gå till gymmet eller göra några hemövningar varje gång de känner för det. Men om tiden tillåter det och det inte finns mycket att göra på jobbet just då, kanske i väntan på att en kund ska komma svara eller att ett möte som ska börja, så uppmuntra medarbetaren att ta en promenad eller träna hemma. Du vet antagligen redan att dessa förslag sällan fungerar om du inte kan göra det till ett teamarbete ,så det finns ett ansvarstagande aspekt i handlingen. Ta reda på hur du kan kombinera träning och arbete på ett smart sätt, kanske genom att organisera virtuella sportaktiviteter som ett team.

Skapa en utmaning

Som vi tidigare antydde är uppnåbara mål ett trevligt sätt att komma igång med att träna både för dig och dina anställda. Om du vill spetsa till det lite och verkligen betona teamets sammanhållning och väcka lite frisk tävlingsanda i ditt lag, rekommenderar vi att du sätter upp en stor utmaning. Du kan till exempel skapa ett tävling där varje medlem i ditt team måste springa/cykla ett visst avstånd och se vem som klarar utmaningen först. Forma tävlingen till något stort som tar flerdagar eller veckor, så att kan de anställda kommer igång med tävlingen. Ett bra exempel kan vara en ”Cyckla till Paris” -tävling där du beräknar avståndet från ditt kontor till Paris, och vinnaren är den första medarbetaren som cyklar/ springer hela distansen. Denna utmaning är lätt att spåra och uppmuntra med våra konditionsmätare som också kan märkas med valfri logotyp för ökad varumärkesmedvetenhet!

Ersätt prenumerationer för sportaktiviteter och gymmedlemskap

Att erbjuda gratis fittnessträning som en del av personalförmån är en bra motivator för många. Medlemskap i gym omfattas ofta av skattebefrielse beroende på var ditt företag finns – vi rekommenderar att du tittar på dina lokala bestämmelser. Men även om medlemskap inte är skattefria är det fortfarande en mycket bra motivator för de anställda och det är definitivt något som arbetssökande ägnar mer och mer uppmärksamhet åt nuförtiden. Och som ni vet är aktiva medarbetare mer produktiva, så i slutändan gynnar det också hela teamet prestanda.

Välj cykeln oftare

Vissa städer är naturligtvis bättre lämpade för att ta cykeln till jobbet. Om ditt företag råkar vara beläget på en plats som är lätt tillgänglig för cyklar, rekommenderar vi starkt att du uppmuntrar anställda att cykla till jobbet! Den dagliga aktiviteten till och från jobbet hjälper att uppfylla en hel del av en vuxen persons rekommenderade veckovisa måttligt intensiva träningsminuter, vilket råkar vara cirka 150 minuter i veckan för en genomsnittlig vuxen.

Sportprodukter som gåvor

Eftersom vår affärsidé handlar om i att hjälpa företag att koppla ihop sina företagsidentitet med reklamvaror och företagspresenter, skulle vi inte göra värt jobb om vi inte nämnde företagsgåvor som en motiverande faktor. Så om du vill uppmuntra träning i hemmet, sätt ihop ett ”corona vård-paket” bestående av sportprodukter för att hjälpa dina anställda att hålla sig friska och vältränade. Det kan innehålla produkter som gymkläder, sportväskor, vattenflaskor etc. som alla är utmärkta produkter för att skriva ut din logotyp på!

Hälsa börjar i köket

Motion är en viktig dela av det hela, men de verkliga resultaten kommer via köket. Därför uppmuntrar vi dig att fundera på bra sätt att motivera anställda att äta hälsosammare. Du kan till exempel vara värd för matlagningskurser eller ta initiativ för att se till att hälsosammare luncher serveras i personalmatsalen. De mest idealiska är naturligtvis när du kan uppmuntra dina anställda att äta hälsosamt även utanför jobbet. Våra produkter från Mepal inspirerar till kreativa och hälsosamma matval. Ta en titt på alla våra köksprodukter!

Vätskebalans är nyckeln!

Cirka 60 % av människokroppen består av vatten, så se till att du ger din kropp mycket vatten under hela dagen. När din kropp har bra vätskebalans ökar din energinivå och hjärnans funktion. För att upprätthålla denna energi och produktivitet rekommenderas det att vuxna dricker cirka 1,5-2 liter vatten per dag, vilket kan vara svårt om du inte har något sätt att ”hålla reda på det”. Därför rekommenderar vi att du köper fina vattenflaskor som folk vet innehåller en viss mängd vatten, så att man kan istället för att tänka på att man behöver cirka 2 liter vatten, dricka 2-3 flaskor vatten per dag. Det blir lättare och roligare att hålla reda på vattenbalansen. Se dina alternativ här.

Vi hoppas att du följer de allmänna råden i det här blogginlägget för att inspirera och motivera dina anställda (och dig själv) att hålla dig aktiv och frisk.

By | 2021-06-29T10:51:17+01:00 29 juni 2021|