Har du frågor? Vi finns tillgängliga på|info@igoprofil.se

Tvätta t-shirts med tryck 6 praktiska tips

Äntligen! Din beställning med tryckta t-shirts har kommit. Trycket med din logga ser verkligen proffsigt ut. Naturligtvis vill du att trycket ska hålla sig snyggt länge. Men hur ska man då tvätta kläder med tryck? Och vad ska man tänka på när man beställer t-shirts med tryck? Tidigare skrev vi en artikel om hur du kan marknadsföra varumärken med kläder. I den här artikeln ger vi dig de bästa tipsen om hur man tvättar en tryckt t-shirt så att trycket håller sig snyggt.

Varför ska man trycka t-shirts?

Det finns olika skäl till att trycka en t-shirt. Tänk till exempel på tryckta t-shirts till ditt idrottslag eller en tröja med tryck som reklam för ditt band på en festival? Eller väljer du att trycka en t-shirt med företagets logotyp? På så sätt kan dina kunder lätt känna igen medarbetarna på företaget. Och det är en perfekt reklampresent för att boosta märkesmedvetenheten. Oavsett skälet, så vill du att trycket och t-shirten håller sig snygga så länge som möjligt.

Ett tryck som håller sig snyggt länge

IGO Profil kan trycka t-shirtar av olika material. Vi har t-shirtar i standarmaterialen bomull och polyester. Men vi erbjuder naturligtvis också hållbara alternativ som en ekologisk t-shirt av 95 % GOTS -certifierad bomull och 5 % återvunnen polyester. På så sätt gör du ett ekologiskt ansvarsfullt val när du vill trycka t-shirts med text. Du kan också välja mellan olika trycktekniker, såsom screentryck, (digital) överföring eller gravering. Oavsett vilket tryck du väljer, ser vi till att det håller sig snyggt länge. För fler tips, läs artikeln om hållbara trycktekniker.

6 tips på hur man tvättar tryckta kläder

Det är viktigt att trycka t-shirts av rätt kvalitet. Vi ägnar därför extra uppmärksamhet åt materialets kvalitet i kombination med trycket. Vill du se till att trycket på kläderna syns extra länge? Då är det klokt att tvätta dina t-shirts med omsorg. Förbered dig väl och använd följande tips:

1. Tvätta tryckta kläder i max 40 grader
Vi rekommenderar till och med att du tvättar dina kläder i 30 grader, men absolut inte varmare än 40 grader. Ju högre temperatur, ju större risk att t-shirten krymper eller att trycket bleknar.

2. Tvätta alltid trycka t-shirts ut och in
Genom att tvätta t-shirten ut och in håller sig trycket snyggt längre. På så sätt skyddar du också trycket mot spännen eller dragkedjor på andra plagg och den grova tvättmaskinstrumman. Det gör att trycket inte bleks lika snabbt. Det är alltså klokt att alltid tvätta ömtåliga plagg in och ut.

3. Sortera efter färg
Genom att sortera kläderna efter färg och bara tvätta likande färger tillsammans, håller de sig snygga längre. Om du till exempel blandar ljusa och mörka färger kommer båda färgerna att blekna eller missfärgas. Sortera tvätten efter kulörtvätt, ljus och mörk tvätt. Tvätta aldrig kulörta t-shirts tillsammans med vita t-shirts!

4. Lägg inte kläder i torktumlaren
Hur frestande det än är att få plaggen torra snabbt, lägg dem inte i torktumlaren! Trycket kan tappa formen och krympa. Låt t-shirtar med tryck torka på streck, inomhus eller utomhus. Men låt dem inte hänga i direkt solljus, då kan de blekna.

5. Välj ett bra tvättmedel
Undvik att tvätta t-shirts med tryck med tvättmedel som innehåller starka ämnen som blekmedel. Det kan påverka trycket negativt. Välj ett milt, flytande tvättmedel. Sköljmedel behövs inte!

6. Stryk tryckta t-shirts ut och in
Vi rekommenderar alltid att inte stryka direkt på trycket. Lägg t-shirten ut och in på strykbrädan. Välj låg värme på strykjärnet. Stryk t-shirten lätt.

Nu vet du hur du ska tvätta dina tryckta klädesplagg på bästa sätt. Låt dina plagg bidra till att stärka ditt varumärke på ett positivt sätt. Vill du ha hjälp att välja en lämplig t-shirt? Ta kontakt med våra medarbetare för skräddarsydda råd. Vi hjälper dig gärna!

By | 2021-09-22T08:59:37+01:00 22 september 2021|